GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφαγιάστηκαν 40 άμαχοι στη Χάμα

Το στρατό του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε σήμερα το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο για τη σφαγή 40 ανθρώπων σε μια περιοχή της κεντρικής επαρχ...

Το στρατό του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε σήμερα το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο για τη σφαγή 40 ανθρώπων σε μια περιοχή της κεντρικής επαρχίας Χάμα.
Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που είναι ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η σφαγή αυτή που διαπράχθηκε στη Χαρμπνάφσα, μια πόλη 8.000 κατοίκων, σε μια σουνιιτκή επαρχία, «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας εξαναγκαστικής εξορίας λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων».
Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επί τουλάχιστον πέντε ώρες, πριν πραγματοποιήσουν έφοδο προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 120, η πλειοψηφία των οποίων φέρει βαριά τραύματα.
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κατηγορεί τις δυνάμεις ασφαλείας και τους «σαμπίχας», τους πιστούς στο καθεστώς Άσαντ πολιτοφύλακες, που κατέφθασαν από τα γειτονικά χωριά, ότι καταδίωξαν τους άμαχους με πυροβόλα όπλα.
Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 11 άμαχους νεκρούς σε έφοδο που πραγματοποίησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις σε αυτή την περιοχή και για τρία παιδιά που σκοτώθηκαν χθες επίσης στη Χαρμπνάφσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση