GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξένιος ή …“παραξένιος” Ζευς; Στους 7500 μόνο οι 1600 ήταν παράνομοι;

του Στρατή Μαζίδη Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν τα σύνορα στον Εβρο έχει μειωθεί κατά 80% ισχυρίζεται η κυβέρνηση, και αν...


του Στρατή Μαζίδη
Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν τα σύνορα στον Εβρο έχει μειωθεί κατά 80% ισχυρίζεται η κυβέρνηση, και αν θέλουμε, την πιστεύουμε. Διότι μπορεί να αληθεύει αλλά μπορεί και να είναι ένα παραμυθάκι για ψυχολογικούς λόγους τόνωσης της κοινωνίας.
Το κέντρο αδειάζει -για άλλη μια φορά προσωρινά;- από τους ξένους οι οποίοι μεταφέρονται μαζί φυσικά με τα παρελκόμενά τους στην επαρχία. Αντί δηλαδή να διώξουμε αυτούς τους ανθρώπους αφού δεν μπορούμε να τους παρέξουμε κάτι, επιλέγουμε τη διασπορά του προβλήματος. Καλή ιδέα αλλά μόνο που δεν πρόκειται για ψίχουλα που τα φυσάς κι εξαφανίζονται.
Αυτό όμως που με παραξενεύει είναι τα επίσημα νούμερα που βλέπουμε στις ειδήσεις. Όλο το διάστημα διεξαγωγής της επιχείρησης “ξένιος Ζευς” προσήχθησαν περίπου 7500 άτομα και παράνομα βρέθηκαν μόνο τα 1600. Με άλλα λόγια οι 4 στους 5 βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, οι οποίοι επίσης προφανώς δεν έχουν παραβιάσει ούτε μια φορά το νόμο, άρα μπορεί να μας πουν πως πέρασαν νομίμως και τα σύνορα.
Ο καχύποπτος θα μπορούσε μετά από αυτό να μιλήσει και για επιχείρηση νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών. Εξ ου και ξένιος Ζευς. Άλλωστε αυτοί δεν τους έφεραν μέσα;
Τέλος πάντων… Οι 4 στους 5 νόμιμοι… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
freepen.gr

3 σχόλια


  1. ///////////////////////////

    KAI ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
    ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ?

    ΕΕΕ..ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ

    ΡΕ ΑΥΓΑ
    //////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης
    Διαρκείς οι επιχειρήσεις εντοπισμού των αλλοδαπών και σφράγισμα των συνόρων στον Εβρο.

    Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και του «σφραγίσματος» των συνόρων στον Εβρο με τα εντυπωσιακά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Ελληνική Αστυνομία περνά παράλληλα στη δεύτερη φάση του σχεδίου, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία πάση θυσία κέντρων κράτησης των αλλοδαπών.
    Βάσει του σχεδιασμού της Κατεχάκη, επιτάσσεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουν δημιουργηθεί και να λειτουργούν τουλάχιστον 10 κέντρα κράτησης-φιλοξενίας λαθρομεταναστών, χωρητικότητας 12.000 ατόμων.

    Τα δύο σκέλη.
    Η Αστυνομία ευελπιστεί ότι όταν τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα δύο σκέλη του σχεδιασμού της «Ξένιος Ζευς», το τοπίο ή το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεδιαλύνεται και να επιλύεται.

    Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τις αδιάκοπες επιχειρήσεις εντοπισμού των αλλοδαπών -που ξεκίνησαν στην Αθήνα και οσονούπω θα επεκταθούν και σε άλλα αστικά κέντρα- και το «σφράγισμα» του Εβρου ώστε να αποτρέπονται-απωθούνται τυχόν νέοι λαθρομετανάστες. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει ως ένα βαθμό ο φράκτης που κατασκευάζεται, αλλά, κυρίως, η μόνιμη αστυνομική δύναμη των 2.000 ανδρών που μονίμως θα βρίσκεται και θα περιπολεί κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και με ταχύπλοα στο ποτάμι του Εβρου.

    Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της λειτουργίας των κέντρων κράτησης. Και σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., «εάν οι μεταναστευτικές ροές μειωθούν σημαντικά λόγω των μέτρων και οι αλλοδαποί συλλαμβάνονται και κρατούνται, αυτό αφενός θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους το σκέφτονται να περάσουν στην Ελλάδα και αφετέρου θα υποχρεώσει τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες, κρατούμενους ή ασύλληπτους, να ζητήσουν αυτόκλητα την επαναφορά τους στις πατρίδες τους». «Αυτό βέβαια», συνεχίζει, «δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μεσοπρόθεσμα.

    Η αρχή όμως πρέπει να γίνει και να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Και, όπως εξηγεί, στην περίπτωση που προσέλθουν αυτοβούλως και ζητήσουν τον επαναπατρισμό τους δηλώνοντας τα στοιχεία τους, οι έως τώρα ανυπέρβλητες ή δύσκολες διαδικασίες απλουστεύονται, καθώς οι πρεσβείες τους θα τους χορηγήσουν σχεδόν αμέσως ταξιδιωτικά έγγραφα μιας χρήσης (Lesser Passer). Και τα έξοδα μεταφοράς τους θα καλυφθούν από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης της Ε.Ε.

    Ξένιος Ζευς: Επιχειρήσεις σε κατοικίες.
    Στοχευμένοι έλεγχοι σε κατοικίες όπου διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς»
    - Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ελέγχθηκε μία τριώροφη κατοικία στην οποία διέμεναν (59) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

    Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε κατοικίες του Κέντρου της Αθήνας, από τα μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Δήμου Αθηναίων, παρουσία Εισαγγελικών Αρχών, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση