GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτώστε τους γέρους, να σωθούμε...

Κέζα Λώρη Τόσα ακατοίκητα ξερονήσια έχει η χώρα, πρέπει να αξιοποιηθούν από τον κ. Γ. Στουρνάρα. Δεν μιλάμε για την κτηματομεσιτική πρότ...





Τόσα ακατοίκητα ξερονήσια έχει η χώρα, πρέπει να αξιοποιηθούν από τον κ. Γ. Στουρνάρα. Δεν μιλάμε για την κτηματομεσιτική πρόταση που συζητήθηκε, δηλαδή να πωληθούν σε επενδυτές. Κάτι πιο πρακτικό. Να στέλνουν εκεί τους συνταξιούχους (άνω των 67 ετών, όχι άνω των 65) και να τους αφήνουν να ψοφήσουν από τη δίψα και την πείνα. Κοστίζει ο γέροντας, με τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα – για να μην υπολογίσουμε τα «δώρα» των 200 ευρώ τα οποία κατά πως φαίνεται έριξαν έξω τον προϋπολογισμό. Είναι πιο τίμιο να δολοφονήσει το κράτος τους υπερήλικες έτσι άμεσα παρά να τους καταδικάζει σε αργό θάνατο με το τρίτο πακέτο μέτρων που τώρα απεργάζεται. Τελευταία εμπνευσμένη ιδέα καταδίκης είναι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Με κάτι τέτοια θα σώσει την οικονομία της χώρας ο υπουργός Οικονομικών. Για τη φοροδιαφυγή τσιμουδιά: αυτά τα έλεγε πριν αναλάβει. 

Όπως πανηγυρικά έχει ανακοινωθεί, το κράτος πρέπει να κάνει οικονομία 11,5 δισ. Τα μισά από αυτά βρέθηκαν από τις συντάξεις. Η έκθεση των δεδομένων είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εντυπωσιάζουν από τον ζήλο, από την έμφαση στη λεπτομέρεια. Πολλαπλασιάζουν τα 30 ευρώ από τη σύνταξη αγροτών (σύνταξη των 300 ευρώ), υπολογίζουν κάθε δεκάρα από τους στρατιωτικούς και ασφαλώς καταγγέλλουν τις παθογένειες του συστήματος. Οι ανύπανδρες θυγατέρες που εισπράττουν σύνταξη μπαίνουν μπροστά και διαπομπεύονται σαν να φταίνε εκείνες για την καταστροφή της οικονομίας. Καθώς όμως πρόκειται για το τρίτο πακέτο μέτρων αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουν ήδη καταργηθεί όλες αυτές οι συντάξεις που καταβάλλονται καταχρηστικά. Υποψιαζόμαστε ότι είναι πολύ βολικό να υπάρχουν ακόμη συνταξιούχοι ετών σαράντα και τυφλοί με γερακίσιο βλέμμα που λαμβάνουν επιδόματα. Κάτι τέτοιες προκλητικές καταστάσεις που εξακολουθούν την αφαίμαξη στα ταμεία φτιάχνουν ένα κλίμα δικαιοσύνης σε κατάσταση που είναι άδικη, παράλογη και πλέον δολοφονική. 

Τι θέλουμε να πούμε. Ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να σώσει την κατάσταση με τα εύκολα. Εχει μπροστά τους κωδικούς με τις συντάξεις και λέει, «τι θα κόψουμε τώρα;» και σκέφτεται να κόψει τα δώρα. Πάλι οι ίδιοι άνθρωποι στο στόχαστρο. Και έτσι πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από εκεί που έπαιρναν συντάξεις άτομα που ήταν υπερβολικά νέα ή που δεν είχαν δουλέψει ποτέ, από εκεί που με διάφορα κόλπα διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν τα κενά του συστήματος (κενά θεσμικού και πολιτικού δόλου) τώρα οδηγούνται σε αργό θάνατο όλοι όσοι δούλεψαν σκληρά, υπήρξαν έντιμοι και έπραξαν όσα θα τους εξασφάλιζαν αξιοπρεπή τρίτη ηλικία. Δυστυχώς τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν είναι δυνατόν να μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις, να απαιτείται φόρος αλληλεγγύης που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μηνιάτικο, να ακριβαίνει μήνα με τον μήνα το κόστος ζωής. Όλα αυτά οδηγούν σε μιζέρια, σε αργό θάνατο. Καλύτερα να τους πάνε στα ξερονήσια, να βγάλουν μια ανακοίνωση για το πόσα γλιτώνουμε από τη μαζική θανάτωση των συνταξιούχων. Κατόπιν ο κ. Στουρνάρας μπορεί να παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να δηλώσει κάτι δακρύβρεχτο του τύπου «ματώνει η καρδιά μου με τα κουφάρια στα νησιά». Όλα θα αποκατασταθούν σε μερικές δεκαετίες όταν οι Γάλλοι εγείρουν ζήτημα ελληνικής συνταξιουχοκτονίας και ορίσουν μια επέτειο προς τιμήν των νεκρών. 

6 σχόλια

  1. Καλά αυτή η Λώρη Κέζα δεν είναι που πέρναγε "γενεές δεκατέσσερις" όσους αντιδρούσαν στο μνημόνιο και ιδίως την Αριστερά; Αυτή δεν υμνούσε τον Καρατζαφέρη (της δεξιάς); Τί γελοίο υποκείμενο είναι αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΨΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν πεσει
    το βρωμερο καθεστως
    της νουδουπασοκιας,
    να πανε στο μονοψηφιο,
    και σε δεκα χρονια τα ιδια θα λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα να δούμε ποιός θα ψωνίζει απο το μαγαζί μας. Μόνο ανταλλαγή προϊόντων αναμεταξύ μας γιά όσα προϊόντα έμειναν.
    Όλοι θα γίνουμε ένα απέραντο νεκροταφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΓΙΑ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΗΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ?
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους μαζεύω τους γέρους (έχει και λεβεντόγερους)ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ!! αν έχουν επάνω τους ένα δυο κυλά δυναμίτη και χαιρετάνε τους πολιτικούς σε εκδηλώσεις ,σε παρέλασης και πατάνε το κουμπάκι και τους παίρνουν μαζί τους ( αντί να αυτοκτονούν) θα δείτε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως να ασχολούνται στην Ελλάδα ..ΑΝ ΠΟΎΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΜΠΑΜ ΦΎΓΕΙ Ο ΜΠΈΝΙ-Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ-ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ-Ο ΣΑΜΑΡΑΣ- ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΙΑ.. ΤΙ ΘΑ ΛΈΝΕ!!!! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ Η ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΘΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!!!!

    Ο.Π.Λ.Α ...Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση