GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν (θα) πληρώνει φόρους η «Νεράιδα» του Λάτση...

Απότο www.dimokratianews.gr. Σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται το παλαιό καράβι «Νεράιδα» του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, για να ...

Σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μετατρέπεται το παλαιό καράβι «Νεράιδα» του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση, για να μπορεί να λειτουργεί ως πλωτό μουσείο υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, αλλά και να απολαμβάνει των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών.
Σε νομοσχέδιο «σκούπα» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται ειδική διάταξη, με την οποία ιδρύεται το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου «με σκοπό τη συγκέντρωση και ανάδειξη αντικειμένων ιστορικού ενδιαφέροντος για τη ναυτιλιακή και γενικά τη δραστηριότητα του Ιωάννη Λάτση».
Με τη ρύθμιση αυτή δημιουργείται «κέλυφος» ώστε το πλωτό μουσείο να αποτελέσει έναν φορέα -εποπτευόμενο από το κράτος- που θα δικαιούται τις φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνουν τα πλοία ιστορικής σημασίας, τα οποία παρέχονται ως δωρεά στο Δημόσιο.
Ετσι, το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα (όχημα προβολής της οικογενείας Λάτση) θα αποτελέσει μια νέα επιχείρηση που θα ανήκει στον Ομιλο Λάτση και δεν θα καταβάλλει φόρους, εισφορές, δασμούς κ.λπ.
Η εποπτεία του μουσείου από τον υπουργό Ναυτιλίας συνίσταται «στον έλεγχο της ασφαλούς λειτουργίας του πλοίου το οποίο χρησιμοποιεί το μουσείο καθώς και σε έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες αφορούν πράξεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του μουσείου».
Το «Νεράιδα» αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση στο τέλος του 1949 και ταξίδεψε στα νησιά του Αργοσαρωνικού για περίπου 25 χρόνια, διατηρήθηκε παροπλισμένο στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, για να μετασκευαστεί το 2010 σε πλωτό μουσείο.
Το «Νεράιδα» θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ ελληνικών λιμένων και από και προς λιμένες εξωτερικού, με επάνδρωση και κανόνες ασφαλείας σύμφωνους με εκείνους που διέπουν ιδιωτικά επιβατηγά πλοία αναψυχής.

1 σχόλιο

  1. Ο Βρούτσης ακούει: Λειτουργούν κανονικά οι δύο εταιρείες που έπρεπε να κλείσουν λόγω απασχόλησης ανασφάλιστων υπαλλήλων.

    Όχι μόνον δεν έκλεισαν, αλλά το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες. Πρόκειται για το Ξενοδοχείο στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το οποίο απασχολούσε τον Πακιστανό μετανάστη που κακοποίησε τη 25χρονη μαθήτρια και το πολυτελές εστιατόριο «Μπαρμπαρόσα» που απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους.
    Υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν κλείσει...
    Και οι δύο επιχειρήσεις δεν έβαλαν ούτε μία ημέρα λουκέτο και λειτουργούσαν κανονικά, προς δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας.


    Όπως είχε γνωστό με απόφαση του υπουργού Εργασίας ζητήθηκε να κλείσουν οι δύο αυτές επιχειρήσεις επειδή απασχολούσαν ανασφάλιστους εργάτες και υπαλλήλους. Ο υπουργός εφάρμοσε για πρώτη φορά το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστους εργάτες. Και οι δύο όμως αυτές επιχειρήσεις παρέμειναν ανοικτές, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του Δημάρχου της Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη.
    _______________________
    Τι ακριβώς είχε συμβεί;
    Όπως είπε ο Δήμαρχος η Αστυνομία έκανε την επίδοση της απόφασης του υπουργού δεν έγινε όμως καμία εκτέλεση της απόφασης, με αποτέλεσμα και οι δύο επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για αναστολή της απόφασης.

    Έτσι το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες που ορισμένοι γνωρίζοντας την απόφαση του κ. Βρούτση (μεταδόθηκε απ΄ όλα τα ΜΜΕ) διερωτήθηκαν γιατί οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν ανοικτές.

    Ο Δήμαρχος λέει ότι ο νόμος που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργάτες «είναι καινούργιος και δεν εφαρμόστηκε καλά»... και ζητεί από την πολιτεία και κυρίως από τον υπουργό Εργασίας «να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία στην Πάρο που καταστρέφει επιχειρήσεις» !!!!!


    - Να γιατί πληρώνεις χαράτσια έλληνα.

    Για να απασχολεί η κρατικοδίαιτη ΠΑΣΟΚ πλουτοκρατία ανασφάλιστους έλληνες και ξένους δούλους.

    και τα ΠΑΣΟΚ ρεμάλια του δημοσίου
    στα υπεύθυνα πόστα
    ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ...λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση