GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμάρτησε για το λαό…

Από το Μαρικάκι Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και αυτοί εκεί στη ΔΗΜΑΡ κρυφό καμάρι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι «διακοσμητική» στο βαθμό που...


Από το Μαρικάκι
Ο κόσμος το’ χει τούμπανο και αυτοί εκεί στη ΔΗΜΑΡ κρυφό καμάρι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι «διακοσμητική» στο βαθμό που απλώς υλοποιεί το πρόγραμμα των έξω το οποίο δεν επιτρέπει παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Ενδεχομένως, πέρα από το εικονικό πάρε δώσε με την τρόικα – η κυβέρνηση «αποφασίζει» μέτρα και η τρόικα δήθεν εγκρίνει – που αποσκοπεί στον εξευμενισμό των αγορών, κανείς δεν περιμένει ότι τα μέτρα σκληρής και ατέρμονης λιτότητας μπορεί να οδηγήσουν οπουδήποτε αλλού παρά στη διάλυση και το ντόμινο σε όλη την Ευρώπη. Η αγωνία είναι διεθνώς εκτοξευμένη, οι προειδοποιητικές φωνές για το πρόγραμμα στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί ωστόσο η ΔΗΜΑΡ επιμένει να στρουθοκαμηλίζει και να παίζει το δικό της έργο: «Αμάρτησα για το λαό μου».
Ιδού πώς πλασάρει την κατάσταση στο πλαίσιο της ομιλίας του Φώτη Κουβέλη κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος:
«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ακριβώς για τη διαμόρφωση του σχεδίου σε σχέση με το πακέτων των 11,5 δις έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση, δεν πρόκειται για ένα τυπικό πήγαινε έλα ανάμεσα στην τρόικα και στην κυβέρνηση, πρόκειται ουσιαστικά για εκείνη τη διεκδίκηση προκειμένου και το πακέτο των 11,5 δις που παρακολουθεί ας το επαναλάβω, τη χώρα ως υποχρέωση που δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις , όχι από τη ΔΗΜΑΡ, όχι από την παρούσα κυβέρνηση [!] και με τον τρόπο που συγκροτείται, πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό και η δική μας προσπάθεια και ο δικός μας αγώνας είναι η αντιμετώπιση και η διαμόρφωση αυτού του σχεδίου για τα 11,5 δις να μην σημάνει βάρη στις πλάτες των ασθενέστερων σωμάτων αυτής της κοινωνίας.
Η προσπάθεια μας είναι τα όποια μέτρα να είναι δίκαια, να μην είναι άνισα όπως ήταν μέχρι τώρα.
Τα όποια μέτρα να συντελούν, για να υπάρχει αντιμετώπιση των κρίσιμων μεγεθών που υπάρχουν και παρακολουθούν και την οικονομία και την κοινωνία.
Και κρίσιμα μέτρα είναι εκείνα που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις, εκείνα τα μέτρα που αφορούν στις αναδιαρθρώσεις, εκείνα τα μέτρα που πρέπει να λήφθουν ταυτόχρονα προκειμένου να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία. Και υπάρχει προσήλωση θα έλεγα στο στόχο αυτό, να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία».
Μέχρι την εξειδίκευση των μέτρων η ΔΗΜΑΡ θα παίζει το έργο της αντιμνημονιακής συνιστώσας που  μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις εντός της κυβέρνησης, αφού βεβαίως «περάσει» το εξοντωτικό πακέτο των 11,5 δις που θα γίνουν 15 ή 17.
Όμως μετά από αυτό τι θα βρει άραγε για να «υπερασπιστεί» αφού η οικονομία και η κοινωνία θα έχουν πλήρως διαλυθεί;
topontiki.gr

1 σχόλιο

  1. Λαθραία ήταν στη χώρα μας το πακιστανό ζώο...

    Αυτοί που έδιναν δουλειά σε λαθραίο, δυνητικό δολοφόνο, θα τη βγάλουν ατιμώρητοι;;;

    [ Τα καθάρματα οι Έλληνες που του έδιναν δουλειά και δεν είχαν δηλωμένο πουθενά ένα δυνητικό δολοφόνο που προσπάθησε να σκοτώσει για ένα κινητό δεν θα τιμωρηθούν;

    Μήπως πρέπει να γίνει αδίκημα η υπόθαλψη δυνητικού δολοφόνου;
    Αν δεν είναι θα τους ξεσκίσει το ΙΚΑ η εφορία και το υγειονομικό για να παραδειγματιστούν τα υπόλοιπα λαμόγια; ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση