GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κύμη Ευβοίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν κοντά στην Κύμη Ευβοίας, καθώ...


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν κοντά στην Κύμη Ευβοίας, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει προχωρήσει στην περιοχή Κορασίδα και κατευθύνεται προς τον Κάλαμο , όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την αστυνομία. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Αχλαδερή, ενώ νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ματράκι.
H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή του Αυλωναρίου.
Στην περιοχή επιχειρούν 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 27 ανδρών, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.
Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4.00 στην περιοχή Λιοσάμπι στις Αφίδνες, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε εγρήγορση για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με τα κύρια μέτωπα να εντοπίζονται σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, όπου κάηκε ένα σπίτι (και ένα ΙΧ) και υπέστησαν ζημιές άλλα δύο. Σύμφωνα εξάλλου με δηλώσεις του δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη στη δημόσια τηλεόραση, οι φλόγες απείλησαν σπίτια σε Κρυονέρι και Σπατατζίκι Αγίου Στεφάνου. Πυκνό σύννεφο καπνού κάλυπτε από νωρίς το πρωί τα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ρεύμα εξόδου (προς Λαμία).
Από μαρτυρίες κατοίκων, αλλά και από τις πρώτες ενδείξεις, προκύπτει ότι η φωτιά οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε εμπρησμό.
Τα συνεργεία της ΔΕΗ, καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί μέχρι το βράδυ το σύνολο των περιοχών της Βόρειας Αττικής που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της πυρκαγιάς.
Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε μεγάλο αριθμό στύλων του δικτύου διανομής με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα σε μεγάλες περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής.

2 σχόλια

  1. Εμπρησμό καταγγέλουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες
    - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

    Η φωτιά ξέσπασε στις 4 περίπου τα ξημερώματα και το πύρινο μέτωπο έφθασε το ενάμιση χιλιόμετρο, ενώ, δυστυχώς, έκαψε και σπίτια.

    Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά υποστηρίζουν ότι άκουσαν απανωτές εκρήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Και ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι οι φωτιές που ξεκινάνε στις 04:00...

    Μπαίνουν από τους "αγνούς και αμόλυντους" λαθρεπιβάτες της χώρας μας ;;;
    Και απο τους αλληλέγκυους ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ κλπ..

    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι οι φωτιές δεν μπαίνουν από κάποιους λαθρεπιβάτες για ΕΚΔΙΚΗΣΗ ;;;
    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι ανάμεσα στους πράγματι πεινασμένους και κατατρεγμένους δεν έχουν έρθει και κομάντος των μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών ;;;

    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ και να ΑΜΥΝΘΩ αν υποψιαστώ ότι έχω δίκιο να ... υποψιάζομαι ;;;
    Να απευθυνθώ στην κυρία Δούρου, επι των Εξωτερικών του £ΥΡΙΖΑ !!!

    Ή στον επι των Εσωτερικών, τον ..γνωστό κύριο, Λαφαζάνη.
    Ή στον κύριο Κωνσταντίνος ή τον Πακισττανό φύλαρχο...

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση