GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος- βρέθηκε μελάνωμα ακόμη και σε ψάρια (ΦΩΤΟ)...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες βρετανικού πανεπιστημίου οι οποίοι,μετά και από τον εντοπισμό ψαριών με μελάνωμα, προειδοποιο...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες βρετανικού πανεπιστημίου οι οποίοι,μετά και από τον εντοπισμό ψαριών με μελάνωμα, προειδοποιούν ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Οι ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Νιούκαστλ και του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών, με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Σουίτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "PLoS ONE", ανακάλυψαν τον καρκίνο σε πέστροφες των κοραλλιών στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα ανατολικά της Αυστραλίας.
Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να διευκρινιστεί η ακριβής αιτία του μελανώματος, αν και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπεύθυνη πρέπει να θεωρείται η υπεριώδης ακτινοβολία του Ήλιου, που διαπερνά εύκολα την τρύπα του όζοντος. Άλλες πιθανές αιτίες, όπως η θαλάσσια μόλυνση και η ύπαρξη παθογόνων μικροβίων, έχουν ήδη αποκλειστεί.
Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσον καιρό τα ψάρια πάσχουν από καρκίνο του δέρματος. Όμως είναι σίγουρο ότι η νόσος είναι εξαπλωμένη ανάμεσα στον πληθυσμό τους, ενώ οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι θα βρουν και άλλα ψάρια με δερματικό καρκίνο πέρα από τις πέστροφες των κοραλλιών.
Δείτε την φωτογραφία:
Πληροφορίες: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση