GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τάσος Κουράκης: "Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική..."

Του Τάσου Κουράκη . Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη ε...

Του Τάσου Κουράκη.
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση με τον Πέρες: Μια «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
Καθώς καθυστερεί, εξαιτίας των διακοπών η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα μπορούσα να θέσω το θέμα της συνάντησης του Προέδρου του Κόμματος με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, και επειδή μια βδομάδα μετά δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου καθώς η συνέχιση της σιωπής μου θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως συναίνεση στην καθόλου «εθιμοτυπική συνάντηση» του προέδρου μας με τον Σιμόν Πέρες, (αφού μάλιστα συνοδεύτηκε και με το Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας).
Σύντροφοι η επίσκεψη του Πέρες δεν ήταν καθόλου εθιμοτυπική. Ήταν σε απάντηση της επίσκεψης του Παπούλια που...
είχε συναντηθεί πέρυσι στο Ισραήλ με τον Πέρες, τον Νεντανιάχου και τον Λίμπερμαν.
- Ήταν για επιβεβαίωση και συνέχιση της αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ (απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;).
- Ήταν για την άφεση αμαρτιών της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τους εννιά νεκρούς και την πειρατεία και στα ελληνικά πλοία στα διεθνή ύδατα το 2010 και το 2011.
-Ήταν μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό, τη γεωργία που άρχισε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και συνεχίζεται και σήμερα με την τρικομματική κύβέρνηση.
Όχι λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική.
Δεν με αφορά η εξόρυξη κοιτασμάτων ανοιχτά της Γάζας όταν με τα κιάλια θα ατενίζουμε αμέριμνοι τους βομβαρδισμούς των αμάχων και των 1453 νεκρών.
Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστίνιους και τους αποκόπτει από τις ρίζες τους.
Δεν με αφορά η συνεργασία στην γεωργία όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η Ρέιτσελ Κόρι.
Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική; Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης; Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη;
Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.
Θεσσαλονίκη 13-8-2012
Τάσος Κουράκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

13 σχόλια

  1. Ο άνθρωπος έχει αρχίδια! Τόλμησε να τα βάλει με τη Χίλαρι του κόμματός του, την υπουργός εξωτερικών του συριζα που ταξιδεύει σ’ όλο τον πλανήτη με τις γνωριμίες που απόκτησε όταν εργαζόταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, σε κυβερνητικές θέσεις και υπηρεσίες του υπουργείου άμυνας… παρακαλώ κι όχι όπου κι όπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είναι καλά ο άνθρωπος γιατί ήδη με τη Δούρου και κάτι άλλους νιώθουμε κοψοχέρηδες που φύγαμε από το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατω τα χέρια,

    απο τον τιμιο μισθό των βουλευτων, δικαστών, αστυνομικών και ιεραρχών.

    Φορολογειστε τους συνταξιουχους και ειδικά, ευτους του ιδιωτικού τομέα που δουλεψαν, πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν μια σύνταξη.

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΤΟΥ ΙΚΑ.

    ΖΗΤΩ H KΡATIKOΔIAITH KOMMATOKΡATIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτούς που σας έφτιαξαν το σαϊτ τους πληρώσατε;

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΧΆΝΕΤΕ ΌΛΗ Η ΣΕΛΊΔΑ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΆ .. ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΜΠΛΕ ..ΤΙ ΔΙΆΟΛΟ ΒΙΆΓΚΡΑ ΤΟΥ ΒΆΛΑΤΕ;

    Υ.Γ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΎΝΤΑΙ ΌΛΟΙ ΑΠΌ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ,ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΧΡΟΙ, ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ, ΠΑΠΑΔΕΣ, ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, Ο ΜΕΛΗΣΑΝΙΔΗΣ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, Ο ΛΑΤΣΗΣ, Ο ΝΙΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MIA KAI ΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΦΕΚ 96 Δ
    ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΕΓΒΑΛΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑ .ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΑΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΒΑΡΒΑΤΗ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΗΣ .ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ 1992 ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΣ 1 ΔΙΣ 700.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το λέει το Spiegel και όχι μόνο, εδώ και ενάμιση χρόνο. Το λέει η στοιχειώδης κοινή λογική. Αν θες ρεύμα, αν θες απρόσκοπτο ρεύμα, αν θες φτηνό ρεύμα, ΜΟΝΟ οι θερμικές (και οι πυρηνικές) μονάδες το παράγουν.

    Οι Γερμανοί ευχαρίστως διατάζουν τα εδώ υπαλληλάκια τους να πάνε σε ΑΠΕ, γιατί οι εξαγωγές των Γερμανικών ΑΠΕ συντηρούν 200.000 υπαλλήλους, και οι Έλληνες υπακούουν επειδή είναι προσκυνημένοι ή ηλίθιοι, ή και τα δύο, με άφθονους πρόθυμους νταβατζήδες.

    Οι Γερμανοί φυσικά βασίζονται σε θερμικές μονάδες, όσο κι παραμυθιάζουν την πλέμπα τους ότι το 2050 θα είναι καταπράσινοι. Όσοι λένε τέτοιες ανοησίες, Γερμανοί ή Έλληνες, θα είναι σε καταπράσινα νεκροταφεία το 2050, και η παπαρολογία είναι τσάμπα.

    8 παλιά πυρηνικά έκλεισαν οι Γερμανοί, εξαρτώνται φουλ από πυρηνικές εισαγωγές από γείτονες (κατά προτίμηση μακρινούς, με διασυνδέσεις επιδοτούμενες από κατεχόμενες χώρες σαν εμάς) και 8 λιγνιτικές μονάδες θα χτίσουν. ΟΛΑ τα 25.000 αιολικά μεγαβάτ της Γερμανία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία λιγνιτική (άσε πυρηνική) μονάδα. Άσε που το αέριο που εισάγουν οι Γερμανοί είναι πολύ φτηνότερο αυτού που εισάγουν οι Έλληνες (εάν και όταν βρίσκουν).

    Brown coal (λιγνίτης) makes a comeback (ανακάμπτει)

    Η Γερμανία χτίζει πυρηνικά (στο εξωτερικό) "Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επανεξετάσει τις αιτήσεις για τις εγγυήσεις εξαγωγικών πιστώσεων για τις υπηρεσίες και τις προμήθειες για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών στην Ινδία, Ρουμανία, Τσεχία, Μεγάλη Βρετανία και τη Φινλανδία". Με υπογράμμιση οι βολικοί γείτονες, ίσως και η Φινλανδία...

    Η Ε.ΟΝ χτίζει ανθρακικές μονάδες (στην Βραζιλία)

    Είμαι υπέρ της απρόσκοπτης και της φτηνότερης παραγωγής ρεύματος. Χωρίς ρεύμα, δεν υπάρχει τοπική οικονομία, βιομηχανία, ανάπτυξη κλπ... Το ότι οι Γερμανοί είναι υποκριτές, ή μερκαντιλιστές, νομίζω ότι έχω βαρεθεί να σας το λέω. Το ότι οι δικοί μας είναι χαϊβάνια, φαίνεται.

    Μεταξύ μας, και η Γερμανία πυρηνικότατη θα γινόταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η Φουκουσίμα... Έπεσε στην πράσινη παγίδα που έστησε για όλα τα άλλα ζωντόβολα... Αλλά σαν καλοί κεντρικοί σχεδιαστές έχουν πάντα έτοιμες τις εναλλακτικές, για πάρτη τους.

    Πολλοί από εσάς είστε εκ πεποιθήσεως οικολόγοι. Σας εκμεταλλεύονται για να προστατεύουν την δική τους βιομηχανία και να προωθούν τις δικές τους εξαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατριχιαστικό βίντεο: Σύριοι ισλαμιστές επαναστάτες πετάνε από την ταράτσα ταχυδρομικούς υπαλλήλους.

    Το αλαλάζον πλήθος παρακολουθεί τους ισλαμιστές Σύρους επαναστάτες του κώλου να πετάνε τα πτώματα ταχυδρομικών υπαλλήλων που έχουν εκτελέσει από την ταράτσα κτηρίου του κρατικού Ταχυδρομείου, φωνάζοντας "Αλλάου ακμπάρ".

    Μόλις τα πτώματα σκάνε στο έδαφος οι κάφροι τρέπχουν να τα φωτογραφίσουν...

    Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπαρτιατης στο Λονδινο13 Αυγ 2012, 3:03:00 μ.μ.

    "απέναντι σε ποιους λαούς άραγε;" ???

    Τους Τουρκους φυσικα, πολυ μυαλο θελει? και παλι καλα που αφησαμε τις διπλωματο-φιλιες του Ανδρεα με τους Αραβες και τα ξανα βρισκουμε με τους φυσικους μας συμμαχους στην περιοχη!

    Οσο για τον 'στολο της ελευθεριας', κι αυτος ηταν γεματος τουρκους επισης, ειδικοτερα το σκαφος που καταλαβανε οι Ισραηλινοι! ακου 'πειρατια', να δω τι αλλο θα ακουσουμε! Για πειρατες πηγαινε στην Σομαλια, αλλα εκει συμπαριστασαι στους 'απορους ψαραδες' που κουρσευουν ελληνικα δεξαμενοπλοια καραγκιοζη!

    Υ.Γ. προς αποφυγη παρανοησεων το θρησκευμα μου ειναι Χριστιανος Ορθοδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H νέα ταξη πραγμάτων θέλει υπογραφή και από τον Συριζα σε οτι γίνεται .Αλλιώς απομόνωση.Αν θέλει καποτε να κυβερνήσει ο Συριζα πάει με το σύστημα .Αλλιώς Ελλάδα με Β.Κορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τι έγινε τώρα δηλαδή;
    Ακυρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Πέρες ή μήπως και άλλαξε άποψη και στάση η Δούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξέρουμε τι λέμε και ποιον εννοούμε;
    Το δούλεμα πάει σύννεφο!
    Βγαίνει ο βαψομαλιάς, λέει τις παπαριές του και δίνει το αναγκαίο άλλοθι, σ' όσους θέλουν να παραμένουν στις αυταπάτες τους και στην αγκαλίτσα του ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο τύπος αυτός κι η στάση του μου θυμίζουν το φερετζέ του πούστη. Από μπροστά μία μουστάκα ΝΑ! κι από πίσω χαίρε βάθος και πλάτος αμέτρητο.
    Μωρέ, καλά το υποψιαζόμουν, ότι στο τέλος θα κατέληγα κοψοχέρις, που παρασύρθηκα και ψήφισα το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το άκουσα όμως το ΚΚΕ, που μου έλεγε "Μην τους εμπιστεύεσαι!"
    Καλά να πάθω κι εγώ κι όσοι παρασυρθήκαμε και την κάναμε τη μαλακία.
    Να δουν όμως την άλλη φορά τι θα πάρουν τα πουλάκια του νεοΠΑΣΟΚ, με συγχωρείτε, του ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω!
    Το άρθρο αυτό το έχω γράψει και σ' άλλο site. Είμαι πολύ αγανακτισμένος από το δούλεμα, που έφαγα στις τελευταίες εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσω να τους κράζω όπου μου δίνεται η ευκαιρία γιατί είναι μεγάλοι πολιτικοί απατεώνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ (ΤΕΩΣ*)ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;; ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΜΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ;; ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΟΧΙ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩΝΡΙΖΑΝ ΣΤΟΝ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΣΑΦΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΗΠΑΤΗΣΑΝ!!

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ή ΟΧΙ ;; (ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩΜΕ 3 ΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩΜΕ .. ΜΕΤΑ !!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η . ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΝ 30-1-12 ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ, ΣΤΗΝ ΝΕΤ!!!)
    ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ή ΕΚΤΟΣ ;;
    ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Ή ΕΚΤΟΣ;;
    ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ 'Ε ΕΚΤΟΣ;;
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΟΧΙ;;
    .........
    ΘΟΛΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΤΥΟ (ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ) ΘΕΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ!)

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ!
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ, ΠΑΡ'ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΡΑ (Π.Χ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ ΤΩΝ ΤΕΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ "ΑΝΤΙΠΑΛΟ", ΣΠ. ΒΟΥΓΙΑ, ...
    http://www.youtube.com/watch?v=tGKHvGYMjdQ)

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ "ΒΡΗΚΕ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ CNN, ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ....

    ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΚΟ ΛΑΟ), ... ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΩΡΑ ...
    "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ!!!"

    (ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ").
    Ο .. "ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ", Ο "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ" ... ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΠΟΚΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ!!!

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΔΗΛΕΩΜΕΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΩΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ;;


    * ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΨΑΡΙΑΝΟΣ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, .... Ο ΣΥΡΘΖΑ ΘΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ... ΤΕΩΣ ΣΥΡΙΖΑ ... Τ.ΣΥ.ΡΙΖ.Α -> (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

    Πόσοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου στη λίστα;

    Είναι 1740 φυσικά πρόσωπα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν πτωχεύσει, δηλαδή για επιχειρηματίες οικονομικά δραστήριους.

    Το περίεργο είναι ότι από τον τότε υπουργό οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα, στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση αναρτήθηκαν στη Βουλή με δικαίωμα στους βουλευτές μόνο να τα δουν χωρίς να μπορούν να πάρουν αντίγραφο, ούτε να μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις...

    Και να σας πω και κάτι άλλο; Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε ήρθε στη δημοσιότητα ότι 1727 μεγαλοκαταθέτες έβγαλαν στο εξωτερικό παραμονές των εκλογών, δηλαδή τώρα το Μάιο του 2012, 3 δις ! Ανεξάρτητα αν ήταν νόμιμη αυτή η εξαγωγή, το υπουργείο Οικονομικών ήλεγξε αυτά τα χρήματα των 1727 καταθετών αν ήταν νόμιμα αποκτημένα, αν έχουν φορολογηθεί, το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων;;

    Θα πρέπει στην κοινή γνώμη επιτέλους να δοθεί μια εξήγηση... Το κράτος πρέπει να συγκεντρωθεί. Να υπάρξει ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για να μην αντιδρούν οι πολίτες, οι οποίοι καλούνται πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οποίοι δεν έχουν!

    Πόσα είναι περίπου τα χρήματα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο;

    Αν σκεφτείτε ότι ήταν 1740 και ο μικρότερος οφειλέτης είχε 1.000.000 οφειλή... Με έναν γρήγορο υπολογισμό θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό...

    Γιατί δεν σας παρέδωσαν τη λίστα έτσι ώστε να τη μελετήσετε;

    Υπήρξε απόφαση ότι δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ούτε αντίγραφο, ούτε να κρατήσουμε σημειώσεις όπως σας είπα και προηγουμένως. Υπήρξε πολιτική απόφαση.
    Και βεβαίως εδώ πρέπει να πω, ότι η επίκληση που υπήρξε κάποια στιγμή ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαγορεύει... αυτό δεν είναι ακριβές.

    Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προστατεύει άλλα μεγέθη. Υπάρχει νόμος σύμφωνα με τον οποίο, οφειλέτες των οποίων η οφειλή προς το Δημόσιο, βεβαιωμένη, υπερβαίνει το ποσό των 170,000 ευρώ, η πολιτεία έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί το όνομα.

    Εκτός από τα 500 εκατομμύρια που χρωστάει ο κ. Δασκαλαντωνάκης, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα, έτσι δεν είναι κ. Βόζεμπεργκ, υπάρχουν άλλοι με μεγάλα ποσά;

    Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μεταξύ των 1740 υπάρχουν αρκετοί με μεγάλα χρηματικά ποσά... Πολύ μεγάλα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει και εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει από την Κυβέρνηση, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι ενέργειες έχουν γίνει εναντίον αυτών των προσώπων. Αν έχουν δεσμευθεί ακίνητα, αν έχει ελεγχθεί για τις οφειλές αυτές το πόθεν έσχες κτλ.

    Οι οφειλέτες αυτοί είναι πτωχευμένοι ή ζωντανοί οικονομικά και μπορούν να πληρώσουν;

    Η συντριπτική πλειονότητα είναι υγιείς επιχειρηματίες. Αλλά και ένας να είναι υγιής και να οφείλει τόσα μεγάλα ποσά και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, το πολιτικό προσωπικό για να δείχνει αξιόπιστο θα πρέπει να δώσει στην κοινή γνώμη πληροφορίες για το πώς ενήργησε εναντίον αυτού του προσώπου.

    Όταν μιλάμε δε για έναν κατάλογο 1700 προσώπων, ο πολίτης κατά του οποίου επιβάλλονται σκληρά μέτρα αγανακτεί όταν ακούει τέτοια φαινόμενα.

    ΞΥΠΝΆΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΚΕΊ ΣΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ ... ΞΥΠΝΆΤΕ ΠΑΘΑΊΝΟΥΜΕ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΆ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΈΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΆ .. ΠΈΘΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΎ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΎΡΑ .. ΤΙ ΔΙΆΟΛΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΆ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΎΝ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΊΖΟΥΜΕ !!!!;

    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετείται σχετικά με την προκαταβολή που έδωσε στον Αρη, κάτι που όπως τονίζεται προβλέπεται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση.

    Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) με τα οποία επιχειρείται να δοθεί απολύτως λανθασμένη εντύπωση αναφορικά με την ανταπόκριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο αίτημα της ΠΑΕ αρης για προκαταβολή ποσών που προβλέπονται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

    1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δίχως διακρίσεις και πάντα εντός των προβλεπομένων από τις υφιστάμενες με τις ομάδες χορηγικές συμβάσεις.

    2. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε να εισπράξει προκαταβολικώς το ποσό των 344.400 ευρώ, το οποίο κανονικώς θα καταβαλλόταν την 1η Σεπτεμβρίου (την επόμενη εβδομάδα) και επιπλέον 175.000 ευρώ έναντι της δόσης της χορηγικής σύμβασης η οποία προβλέπεται να καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου. Το αίτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, μπορεί και θα ικανοποιηθεί με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις (π.χ. παρακράτηση χρηματοοικονομικού κόστους της προκαταβολής κ.α.).

    3. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

    4. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν απαιτήθηκε προηγούμενη παρέμβαση ή “εντολή” προς τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. απ’ οπουδήποτε, διάσταση την οποία επιδιώκουν κάποιοι να δώσουν στο θέμα, παρά μόνο η κατάθεση του αιτήματος από την κάθε ενδιαφερόμενη ΠΑΕ η οποία έχει υπογεγραμμένη χορηγική σύμβαση.

    5. Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να επαναλάβει όσα διατύπωσε με ανακοίνωσή της την 1η Ιουνίου 2012 και να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της. Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που – όπως είναι ευνόητο – εξυπηρετεί τα συμφέροντά της ως εταιρείας, αλλά πρωτίστως τον κύριο σκοπό των συγκεκριμένων χορηγικών συμβάσεων, που δεν είναι άλλος από την προβολή των προϊόντων της. Όλα αυτά εντός αυστηρού πλαισίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ρήτρες βίας και διαφάνειας, που αποσκοπούν στην άμεση και έμμεση αποφυγή ενεργειών που βλάπτουν συνολικά το ποδόσφαιρο.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση