GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο ακριβά τα βουλευτικά έδρανα από το μέσο ετήσιο μισθό

Η πρόσφατη ανακαίνιση του κοινοβουλίου της Κένυας με την τοποθέτηση 350 πολυτελών καθισμάτων, εξοπλισμένων με την τελευταία λέξη της τ...

Η πρόσφατη ανακαίνιση του κοινοβουλίου της Κένυας με την τοποθέτηση 350 πολυτελών καθισμάτων, εξοπλισμένων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που στοίχισαν 200.000 σελίνια ή περίπου 1.860 ευρώ το καθένα -περισσότερα χρήματα από το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Κένυα- προκάλεσε την οργή πολλών Κενυατών.
Εξοργισμένοι φορολογούμενοι κατήγγειλαν μέσω του Twitter την σπατάλη που έγινε για τα βουλευτικά έδρανα στο πλαίσιο της ανακαίνισης του κοινοβουλίου, η οποία στοίχισε συνολικά περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ.
Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση και την δαπάνη η οποία είχε εγκριθεί από τους βουλευτές. «Τα καθίσματα κατασκευάστηκαν από κρατούμενους που σημαίνει ότι τα χρήματα πήγαν από τη μια κρατική υπηρεσία στην άλλη και επομένως δεν χάθηκαν», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Αξιωματούχοι είπαν τα καθίσματα διαθέτουν συστήματα που επιτρέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά και άλλα εξαρτήματα που θα βάλουν την κενυατική πολιτική στην ψηφιακή εποχή.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο μέσος Κενυάτης κερδίζει μόλις 1.450 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση