GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία παραμένει η Μέρκελ

Προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, παραμένει η Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε σ...


Προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, παραμένει η Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών στο πρόγραμμα προσαρμογής. δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών.
«Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το ‘μνημόνιο κατανόησης’ όπως αυτό συνήφθη» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.
Πρόσθεσε δε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης», σημείωσε ο Ζάιμπερτ.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016.
Το αίτημα αυτό, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ: FT: Διετή παράταση θα ζητήσει ο Α. Σαμαράς από Μέρκελ – Ολάντ Διαβάστε το σχετικό ρεπορ

1 σχόλιο

  1. Πασοκ

    Στην Τηνο βρεθηκε ο Δρ Κουτσουκος με μεγαλη δυναμη εντιμων πρασινοφρουρων.

    Ο δρ Κουτσουκος ηταν μαζι με τον δημοσιογραφο Κανελλακη και παρακολουθησαν την λιτανεια..

    Το εντιμο νεο Πασοκ ειναι εδω ειπε ο δρ κουτσουκος και ανακοινωσε οτι εχει υποβαλλει μηνυση κατα της Tροικας και της Μερκελ

    Συγκινηση απο την ομιλια του Υφυπουργου Παιδείας, κ. Θεοδωρου Παπαθεοδώρου στην Τηνο

    Αντε ερχοναται καλυτερες μερες..

    Τηνιος Πασοκτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση