GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιές σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών εκδηλώθηκε σε δασικές εκτάσεις στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστα...

Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών εκδηλώθηκε σε δασικές εκτάσεις στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας 16 πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αλβανία λόγω του κύματος καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που έφθασαν και τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά και λόγω εμπρησμών ή ανθρώπινης αμέλειας.
Πέντε πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα βορειανατολικά στην περιοχή Ντίμπερ, τρεις στο Κούκες, μία στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στο Ελμπασάν, τρεις στα νότια, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, τρεις στη Σκόδρα και μία στη Λέζε. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετέχουν πυροσβέστες, ομάδες πολιτικής προστασίας, στρατιώτες και κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται.
Στην ΠΓΔΜ πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις κοντά στο Σκόπια, στο Τέτοβο και στο Λίπκοβο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μέλη της διεύθυνσης προστασίας και διάσωσης και εργαζόμενοι στην υπηρεσία δασοπροστασίας κατέβαλαν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές στα χωριά Κούτσκοβο, Νουκιστάνι, Ραντούσα, Ράστσε, Λιούμπιν, Γκουργκούνιτσα, Κόπαντσε, Μπόγιανε, Πρέσνιτσα και στο δήμο Σαράι των Σκοπίων.
Σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στα χωριά Σεντλάρεβο και Τσέλοπεκ και στο δήμο Σβίλαρε των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση