GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βροχή αστέρων το Σαββατοκύριακο

Οι Περσείδες θα κάνουν την εμφάνιση τους στο νυχτερινό ουρανό Το Σαββατοκύριακο θα κάνουν την εμφάνισή τους στο νυχτερινό ουρανό...

Οι Περσείδες θα κάνουν την εμφάνιση τους στο νυχτερινό ουρανό
Το Σαββατοκύριακο θα κάνουν την εμφάνισή τους στο νυχτερινό ουρανό οι Περσείδες
Αθηνα 
Οσοι βρεθείτε σε περιοχές όπου ο νυχτερινός ουρανός είναι σχετικά «καθαρός», ρίξτε μια ματιά σε βορειοανατολική κατεύθυνση το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Είναι πολύ πιθανό να δείτε την καλοκαιρινή βροχή αστεριών, τους Περσείδες.

Τα πεφταστέρια
Ο λαός τα λέει «πεφταστέρια» αλλά η επιστημονική ονομασία τους είναι διάττοντες αστέρες. Φυσικά δεν είναι αληθινά αστέρια που «πέφτουν» αλλά μικρά θραύσματα ύλης τα οποία έχουν αποκολληθεί από κάποιον κομήτη και περιφέρονται κατά μήκος της τροχιάς του.
Κάθε φορά που η Γη διασχίζει την τροχιά ενός κομήτη, τα θραύσματα αυτά εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, θερμαίνονται και λάμπουν μέχρι η τριβή να τα διαλύσει. Οι Περσείδες ανήκουν στον κομήτη Σουίφτ-Τατλ την τροχιά του οποίου διασχίζει η Γη κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου. Ελαβαν την ονομασία «Περσείδες» επειδή το σημείο του ουρανού από το οποίο φαίνονται να προέρχονται, βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα.



Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση