GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΑ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. www.andrianopoulos.gr . Είμαστε σύμφωνοι. Η είσπραξη του ΦΠΑ και στη συνέχεια η παρακράτησή του, με την αποφυγ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.
www.andrianopoulos.gr.

Είμαστε σύμφωνοι. Η είσπραξη του ΦΠΑ και στη συνέχεια η παρακράτησή του, με την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων, αποτελεί κλοπή. Η επιβολή όμως και είσπραξη συνεχώς όλο και περισσότερων φόρων, δίχως την παραμικρή παραπέρα βελτίωση η αύξηση των παρεχομένων από το κράτος υπηρεσιών, τι ακριβώς είναι; Πως θα έπρεπε να αποκαλείται η επιβολή φόρων κατοχής, κι όχι επί των όποιων προσόδων προκύπτουν από αυτήν, ακίνητης περιουσίας όταν αυτή έχει αποκτηθεί με χρήματα πολλαπλώς φορολογημένα; Από πότε κάποιος αποτελεί υποζύγιο ενός κράτους επειδή έτυχε να γεννήθηκε και να ζεί στα γεωγραφικά του όρια; Δίχως δικαίωμα αντίδρασης και αυτό-προστασίας; Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα για όσους έχουν την ατυχία να ζούν και να δραστηριοποιούνται μέσα στα πλαίσια της νόμιμης οικονομικής ζωής.
Πολλοί φωνάζουν ξανά και ξανά για την υποτιθέμενη πάταξη της φοροδιαφυγής. Μόνο που συνέχεια καλούνται να σηκώσουν τα βάρη εκείνοι που νόμιμα κινούνται στα πλαίσια της αγοράς. Αντί λοιπόν να πληρώνουν καινούργιοι φοροφυγάδες, τιμωρούνται εκείνοι που είναι υποχρεωμένοι από το είδος της δουλειάς τους να δηλώνουν τα πάντα. Και μήπως προσπαθούν ειλικρινά να τους βρούν; Ποιος ήλεγξε όλους εκείνους που στη Λάρισσα ξεσηκώθηκαν γιατί είχαν στα χέρια τους ομόλογα της Lehman Bothers; Πόσοι απ’ αυτούς εμφανίζονταν σαν φτωχοί αγρότες με πενιχρά δηλωμένα εισοδήματα; Πως βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους τέτοια πανάκριβα ομόλογα; Πόσες δεκάδες χιλιάδες άλλοι δηλώνουν εισοδήματα τόσο χαμηλά που, από τα πράγματα, είναι αδύνατον να δικαιολογήσουν, όχι το επίπεδο της ζωής τους μόνο, αλλά κι’ αυτή καθεαυτή την καθημερινή τους επιβίωση; Εκεί όμως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επέμβαση και έλεγχος. Γιατί;
Η περίπτωση της Υδρας έδειξε, παρά τις φωνές (πολλές υποκριτικές) και την κατακραυγή, πως το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν αντιμετωπίζεται δίχως να χτυπηθεί η αδικία. Κι’ αυτή εμφιλοχωρεί σε δύο κυρίως τομείς. Ο ένας είναι στην αναζήτηση ενόχων εκεί που πράγματι υπάρχουν. Όχι στο ξεζούμισμα αυτών που δηλώνουν, αλλά στην αναζήτηση εισοδημάτων αυτών που δεν δηλώνουν. Είναι πράγματι ελάχιστοι όσοι εμφανίζονται να κερδίζουν πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο. Δεν είναι όμως πρόκληση οι εκατοντάδες χιλιάδες που ισχυρίζονται πως τα έσοδά τους δεν είναι παραπάνω από 8-9.000 ευρώ ετησίως; Δεν είναι επίσης παράλογο, για χώρα της ευρωπαικής ένωσης μάλιστα, να επιβαρύνεται απερίσκεπτα η ιδιοκτησία ανεξάρτητα από τον τρόπο και τον χρόνο κτήσης της αλλά και από τις προσόδους που εξασφαλίζει;
Τα άλλο σκέλος της αδικίας έχει σχέση με τους πολίτες που σιτίζονται από τον δημόσιο τομέα, προστατεύονται, έχοντας και σημαντικά κοινωνικά προνόμια και όλους τους υπόλοιπους πολίτες που εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας επιβαρύνονται ακατάπαυστα για την επιβίωση ενός κράτους προκλητικού και σπάταλου. Το δημόσιο όχι μόνο «φροντίζει τους δικούς του» (αποτελεί πρόκληση να χάνουν στη διάρκεια της κρίσης την δουλειά τους πάνω από 1 εκατ εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και ούτε ένας στο δημόσιο) αλλά δεν προσφέρει και τις αναγκαίες υπηρεσίες στους υπόλοιπους πολίτες – για τις οποίες μάλιστα πληρώνεται απ’ αυτούς πλουσιοπάροχα.
Για όσους δεν διαθέτουν λοιπόν προσβάσεις στα κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες του δημοσίου η φοροδιαφυγή έγινε μοχλός αυτοπροστασίας. Από την ώρα που οι φόροι δεν πηγαίνουν με σαφήνεια σε υποδομές για την βελτίωση κοινωνίας και οικονομίας, αυτοί που μόνιμα φέρουν το βάρος της καταβολής του είναι φυσικό να ψάχνουν τρόπους αποφυγής. Το κράτος εξακολουθεί να απομυζά την κοινωνία για να μοιράσει πόρους στους ημετέρους. Και οι υπόλοιποι πασχίζουν να διασώσουν ότι μπορούν για την δική τους επιβίωση. Αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσουμε, μεταξύ άλλων, το συμβάν της Υδρας.
Χωρίς ισότητα και δικαιοσύνη δεν θα έρθει ποτέ δημοσιονομική ισορροπία. Τα δημόσια έσοδα (πρέπει να) ανήκουν σε όλους του Ελληνες. Κι όχι μοναχά στους βολεμένους…

5 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΔΡΕΑ!! Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΟΥΝ... ΑΛΛΑ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΔΡΕΑ!! Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΟΥΝ... ΑΛΛΑ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανδρέα, συμφωνώ μαζί σου. Η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα είναι στο 50% και στο δημόσιο 0%. Παρ'όλ'αυτά πρέπει να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας τους βολεμένους. Κι ενώ δεν αντέχει άλλο ο επαγγελματίας κι ο ιδιωτικός υπάλληλος, δε γίνεται καμία απόλυση στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Π.χ. ΠΑΣΟΚ..ΣΥΡΙΖΑ..ΧΑΡΙΝ

    Ο Βρούτσης ακούει: Λειτουργούν κανονικά οι δύο εταιρείες που έπρεπε να κλείσουν λόγω απασχόλησης ανασφάλιστων υπαλλήλων.

    Όχι μόνον δεν έκλεισαν, αλλά το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες. Πρόκειται για το Ξενοδοχείο στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το οποίο απασχολούσε τον Πακιστανό μετανάστη που κακοποίησε τη 25χρονη μαθήτρια και το πολυτελές εστιατόριο «Μπαρμπαρόσα» που απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους.
    Υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν κλείσει...
    Και οι δύο επιχειρήσεις δεν έβαλαν ούτε μία ημέρα λουκέτο και λειτουργούσαν κανονικά, προς δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας.


    Όπως είχε γνωστό με απόφαση του υπουργού Εργασίας ζητήθηκε να κλείσουν οι δύο αυτές επιχειρήσεις επειδή απασχολούσαν ανασφάλιστους εργάτες και υπαλλήλους. Ο υπουργός εφάρμοσε για πρώτη φορά το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστους εργάτες. Και οι δύο όμως αυτές επιχειρήσεις παρέμειναν ανοικτές, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του Δημάρχου της Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη.
    _______________________
    Τι ακριβώς είχε συμβεί;
    Όπως είπε ο Δήμαρχος η Αστυνομία έκανε την επίδοση της απόφασης του υπουργού δεν έγινε όμως καμία εκτέλεση της απόφασης, με αποτέλεσμα και οι δύο επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για αναστολή της απόφασης.

    Έτσι το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες που ορισμένοι γνωρίζοντας την απόφαση του κ. Βρούτση (μεταδόθηκε απ΄ όλα τα ΜΜΕ) διερωτήθηκαν γιατί οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν ανοικτές.

    Ο Δήμαρχος λέει ότι ο νόμος που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργάτες «είναι καινούργιος και δεν εφαρμόστηκε καλά»... και ζητεί από την πολιτεία και κυρίως από τον υπουργό Εργασίας «να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία στην Πάρο που καταστρέφει επιχειρήσεις» !!!!!


    - Να γιατί πληρώνεις χαράτσια έλληνα.

    Για να απασχολεί η κρατικοδίαιτη ΠΑΣΟΚ πλουτοκρατία ανασφάλιστους έλληνες και ξένους δούλους.
    και τα ΠΑΣΟΚ ρεμάλια του δημοσίου
    στα υπεύθυνα πόστα
    ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ...λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνδρέα εγώ δεν συμφωνώ μαζί σου και ... πάλι αδιαβαστο σε πιάνω.

    1. Οι αναγκες του κράτους σε τοκοχρεωλυσια μισθούς και συνταξεις συνεχώς αυξανουν ενω τα εσοδά του μειωθηκαν δραματικα λογω των ιδιωτικοποιησεων οργανισμών που του απέφεραν ΦΠΑ μερίσματα και κέρδη.
    Ο ΟΤΕ
    Εμειναν στο κράτος ζημειογονες επιχειρήσεις οπως ΕΡΤ, ΟΣΕ, και εκατομμυρια υπαλληλοι.

    2. Η επιβολή νεων φόρων ειναι μονοδρομος διοτι είπαμε, οι δαπάνες αλλά και ενας νεος λογος,
    Η ΤΡΟΙΚΑ
    Ποιος σου ειπε κυρ Ανδρέα πως αυτοι στην κυβερνηση που επιβαλουν νεους φόρους, πιστευουν ή θέλουν και να τους εισπραξουν;
    Κνουν οτι τους λεει η ΤΡΟΙΚΑ , μεχρι να καταβληθεί η επομενη δόση.

    3. Δεν νομιζω πως στη σημερινη κυβερνηση υπαρχει υπουργος που να εχει εικονα του τι γινεται γύρω του, ουτε πιστευω πως ο κ. Στουρνάρας έμαθε κιολας τους κωδικους του υπουργειου του.

    4. Τους "φτωχούς αγρότες" μην τους κλαίς, είναι κουτοπονηροι συμφεροντολογοι αδισταχτοι εργοδοτες τσιφλικαδες οι μεγαλοι, και εδω στην περιοχή μου απειλουν πως θα ψηφίσουν Χ.Α., οχι βεβαια για ιδεολογικους λόγους.
    Για τους ιδιους λογους που το 68 ψηφιζαν Παπαδόπουλο και το 81 ΠΑΣΟΚ.

    Δεν φορολογηθηκαν απο καμια κυβερνηση, εισεπραξαν πακτωλο επιδοτησεων απο την Ε.Ε. και τελικα δεν γνωριζουμε ουτε τα ονοματά τους.


    5. Την "αναζήτηση εισοδημάτων αυτών που δεν δηλώνουν", ξέχασέ την.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ

    ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ.
    ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΩΣ,

    Η εξοδος της Ελλάδος απο το ευρω θα κοστισει στην ΕΕ περισσοτερο απο την παραμονη και συνεχή δανειοδοτησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση