GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χαμός" στη Γαλλία για δίμετρο άγαλμα της Κάρλα Μπρούνι!

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί το δίμετρο μπρούτζινο άγαλμα που απεικονίζει την Κάρλα Μπρούνι ως βιομηχανική εργάτρια, στη συνοικία της Μικρής...

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί το δίμετρο μπρούτζινο άγαλμα που απεικονίζει την Κάρλα Μπρούνι ως βιομηχανική εργάτρια, στη συνοικία της Μικρής Ιταλίας ,στο προάστιο Νοζάν-σιρ-Μαρν, της γαλλικής πρωτεύουσας.
Η ιδέα για το άγαλμα (που θέλει να συμβολίσει τις Ιταλίδες μετανάστριες που εργάστηκαν στη Γαλλία το 19ο αιώνα) αποτελεί ιδέα του δημάρχου της Νοζάν Ζακ Μαρτέν, ο οποίος ανήκει στους κόλπους της κεντροδεξιάς του Νικολά Σαρκοζί.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα τελεστούν το Σεπτέμβριο και έως τότε παραμένει καλυμμένο, όμως οι αντιδράσεις έχουν ήδη αρχίσει στη Νοζάν, μία περιοχή με ιταλικές ρίζες καθώς εργάστηκαν εκεί πολλοί μετανάστες.
Κάτοικοι, βουλευτές και μέλη του προαστίου είναι εξοργισμένοι με την ανέγερση του αγάλματος, καθώς αντί για μετανάστες της εργατικής τάξης εμφανίζει την πρώην Πρώτη Κυρία της άρχουσας τάξης.
Το άγαλμα, αξίας 90.000 ευρώ, είχε θεωρηθεί αρχικά πως ανεγέρθηκε με χρήματα των φορολογούμενων, ωστόσο νεότερες αναφορές ανέφεραν ότι το κόστος κάλυψε τοπική κατασκευαστική εταιρεία.

ΠΛηροφορίες: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση