GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες και αναδρομικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ...

Μειώσεις μέχρι 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αναδρομική περικοπή τους από τον Νοέμβριο του 2011 σε όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσα...


Μειώσεις μέχρι 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αναδρομική περικοπή τους από τον Νοέμβριο του 2011 σε όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον νόμο, περικοπές στις επιχορηγήσεις τους με ταυτόχρονη αύξηση των τιμολογίων και των εισιτηρίων καθώς και κατάργηση επιδομάτων, υπερωριών και προαγωγών στο Δημόσιο περιλαμβάνει ο κατάλογος των κυβερνητικών μέτρων
Μειώσεις μέχρι 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αναδρομική περικοπή τους από τον Νοέμβριο του 2011 σε όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον νόμο, περικοπές στις επιχορηγήσεις τους με ταυτόχρονη αύξηση των τιμολογίων και των εισιτηρίων καθώς και κατάργηση επιδομάτων, υπερωριών και προαγωγών στο Δημόσιο περιλαμβάνει ο κατάλογος των κυβερνητικών μέτρων.
Παράλληλα σχεδιάζονται 70.000 απολύσεις συμβασιούχων, αναπληρωτών και έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο και δεκάδες λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Αναλυτικότερα:
ΔΕΚΟ: Οι αμοιβές του προσωπικού θα περικοπούν οριστικά σε ποσοστά που θα φθάνουν και το 35% ανάλογα με το ύψος τους και θα εναρμονισθούν πλήρως με το μισθολόγιο που ισχύει στον δημόσιο τομέα. Ετσι το ανώτατο ύψος των αποδοχών σε 72 ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνά στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 2.200 μεικτά ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την κατηγορία εκπαίδευσης ενώ θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και οι έκτακτες αμοιβές.
fetcher 12 Νέες και αναδρομικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ Θα καταργηθούν τα επιδόματα εξομάλυνσης που λαμβάνουν οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, καθώς και οι μισθολογικές προαγωγές σε Στρατό, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και δικαστικούς.
Υπολογίζεται ότι οι απώλειες στις μηνιαίες αποδοχές θα φθάσουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα έχει ζητηθεί από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που δεν εφάρμοσαν τον νόμο του 2011 να κόψουν αναδρομικά τις αποδοχές των εργαζομένων τους με βάση την οδηγία που προέβλεπε κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος τα 1.900 ευρώ. Από τις περικοπές στους μισθούς έχει προβλεφθεί η εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά από τις μειώσεις στις επιχορηγήσεις και τις λειτουργικές δαπάνες το ποσό διαμορφώνεται στο 1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.
Σε συνδυασμό με τα παραπάνω προωθούνται τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια και στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, που κατά μέσον όρο θα κυμαίνονται στο 20%.
Δημόσιο: Για την εξοικονόμηση 1,7 δισ. ευρώ θα υπάρξουν μεταξύ άλλων μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών λειτουργών και των κληρικών, απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών από τα σχολεία, εκτάκτου προσωπικού από ΑΕΙ και ΤΕΙ και συμβασιούχων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και περαιτέρω περιορισμοί στις προσλήψεις.
Αναλυτικότερα θα καταργηθούν τα επιδόματα εξομάλυνσης που λαμβάνουν οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, καθώς και οι μισθολογικές προαγωγές σε στρατιωτικούς, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό, στην Πυροσβεστική και στους δικαστικούς.
Επίσης σχεδιάζεται η μείωση της μισθολογικής αύξησης των δικαστικών, που επιβλήθηκε με δικαστική απόφαση, η μείωση των αμοιβών τους κατά 20%, ώστε ο ανώτατος μισθός τους να υποχωρήσει στο επίπεδο των μειωμένων κατά 20% αποδοχών του Γενικού Γραμματέα υπουργείου.
Επιπρόσθετα προωθείται η μείωση του εκτάκτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ, η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά 90%, η κατάργηση της υπερωριακής αποζημίωσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Παράβολα: Θα αυξηθούν τα δικαστικά παράβολα για την υποβολή μηνύσεων από φέτος με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα 200 εκατ. ευρώ.
ΟΤΑ: Δρομολογούνται περικοπές κατά 50% των επιχορηγήσεων προς νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν σε Δήμους της χώρας, και μείωση των επιχορηγήσεων για επενδύσεις από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχωνεύσεις ακόμα και λουκέτο σε οργανισμούς και δημοτικές εταιρείες.
Νοσοκομεία: Σχεδιάζονται περαιτέρω μειώσεις στο ύψος των αμοιβών και τον αριθμό των εφημεριών γιατρών καθώς και στις υπερωρίες και τα νυχτερινά προσωπικού, συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών και λουκέτα σε δεκάδες νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
Επίσης θα υπάρξει αύξηση του εισιτηρίου για τα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά καθώς και των νοσηλίων, με ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος νοσηλείας.
Καταιγίδα λουκέτων
Δεκάδες λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς, φορείς και υπηρεσίες θα μπουν μέσα στον Αύγουστο, ενώ θα υπάρξει και κύμα συγχωνεύσεων. Στη λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιστημονικά ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα, ελεγκτικοί φορείς και υπηρεσίες, καθώς και εφορίες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί πάνω από 200 φορείς και οργανισμοί

 Νέες και αναδρομικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ Νέες και αναδρομικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ

3 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση