GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ από άλλη άποψη...

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος. Αν εξαιρέσουμε την οικονομική παραβατικότητα των γεγονότων, θα θέλαμε να πούμε ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα της...

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος.
Αν εξαιρέσουμε την οικονομική παραβατικότητα των γεγονότων,
θα θέλαμε να πούμε ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα της εσωτερικής κυβερνητικής τρόϊκας, φέρνουν θύελλα αντιδράσεων των Ελλήνων καθάπασαν την επικράτειαν.
Φέρνουν ξεσηκωμό και επανάσταση.
Συγκεκριμένα στην ιστορική και ηρωϊκή νήσο ΥΔΡΑ βρήκε η τρικομματική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα, πλήττοντας έτσι το τουρισμό εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Τα γεγονότα είχαν παγκόσμια απήχηση, και πρώτη η Γερμανία έσπευσε να τα εκμεταλλευθεί πλήττοντας τη χώρα μας.
Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς τους λέμε, δεν μπορείς κύριε με τη βία να εισπράττεις τους φόρους, υπάρχει και ο ειρηνικός τρόπος, ο δρόμος της καμήλας.
Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ιστορικούς επαναστατικούς χώρους και τόπους, να ασκείς αστυνομική και στρατιωτική βία.
Έτσι ξυπνάει μέσα στις ψυχές των κατοίκων ο μπουρλοτιέρης, ο επαναστάτης, ξυπνάει η ιστορία, ξυπνάει το φιλότιμο.
Ο πολίτης αισθάνεται ότι παραβιάζεται η ελευθερία του, τα ανθρώπινα δικαιώματά του!!!
Παραβιάσατε την ιερότητα και ιστορικότητα του τόπου, για να εισπράξετε πενταροδεκάρες από τις ταβέρνες, οι οποίες περιμένουν δυό μήνες το χρόνο (Ιούλιο-Αύγουστο)  να επιβιώσουν οικονομικά όλο το χρόνο.
Πιάστε πρώτα τους φοροφυγάδες μεγαλοκαρχαρίες που κάνουν πάρτυ με αστακούς. Ολοένα  τα υποζύγια την πληρώνουν.
H πατρίδα μας κάθεται επάνω στα πετρέλαια και οι ανίκανοι και εφιάλτες πολιτικοί κυνηγάνε τα συνήθη υποζύγια.
Κάνατε στρατιωτική εισβολή σε ένα ιστορικό νησί, και μπουκάρατε σε μια φτωχική ταβέρνα, για να εισπράξετε τι;;;
Θα μου πείτε, η ταβέρνα παρακράτησε το ΦΠΑ 23% και δεν τον απέδωσε στο κράτος. Είναι παρανομία. Έγινε κακό παράδειγμα.
Θα απαντήσουμε.  Σιγά τα ωά.
Ναι, είναι παραβατικότητα, αλλά με αυτόν τον ΦΠΑ η ταβέρνα θα μπάλωνε και θα βούλωνε άλλες οικονομικές τρύπες, όπως π.χ. θα πλήρωνε τους φόρους, θα πλήρωνε τα χαράτσια της ΔΕΗ,
θα πλήρωνε το προσωπικό, θα πλήρωνε τα μπακάλικα, το μανάβη, το κρεοπώλη, το ψαρά, που χρωστάει σε όλους αυτούς.
Δηλαδή πάλι στο κράτος θα πήγαιναν τα χρήματα με τη μέθοδο της ανακύκλωσης, και θα υπήρχε μια κάποια ανάπτυξη στο νησί!!! Τώρα είναι υποχρεωμένη η ταβέρνα να βάλλει λουκέτο!!! Αυτό το μέτρο είναι καλλίτερο για το κράτος;;;
Ας ακούσουν οι αρμόδιοι το σημερινό λόγο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου όπως εξεφωνήθη σήμερον Κυριακή 19-08-12 και μετεδόθη από την ΕΤ3.
Ο λόγος του σημερινού Ευαγγελίου ας φωτίσει τους άρχοντες .
Δεν μπορείς να πνίγεις το φουκαρά που χρωστάει!!!
Δεν μπορείς κύριε να πηγαίνεις στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στα Ψαρά, στο Μεσολόγγι, στη Μάνη, στη Τρίπολη, και άλλους ιερούς ιστορικούς επαναστατικούς τόπους της πατρίδας μας,
να ασκείς αστυνομική βία για να εισπράξεις το ΦΠΑ.
Μπορείς να τους τα πάρεις με το φιλότιμο, με ειρηνικό τρόπο. Δεν υποστηρίζω τη παραβατικότητα, και το κράτος έχει μεγάλες ανάγκες, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεγαλύτερες .
Εάν πεθάνει η επαρχία, όλη η Ελλάδα θα πεθάνει. Τα χωριά και τα μικρά νησιά είναι το κύτταρο της Ελληνικής ύπαρξης.
Τους ρωτάς αυτούς τους φουκαράδες, πως τα βγάζουν πέρα το χειμώνα, χωρίς τουρισμό;;; Πως θα πληρώσουν τους διάφορους λογαριασμούς, χωρίς έσοδα;;;
Το γεγονός είναι πολυδιάστατο, και πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες. Το μεγάλο θέμα είναι να εισπράξουν οι τράπεζες του Ρότσιλντ, μέσω του ανάλγητου κράτους, τα τοκοχρεολύσια από τα δάνεια, αφού οι ορντινάντσες του Ρότσιλντ πολιτικοί κυβερνούν την Ελλάδα με δανεικά. Έχουμε κρεμαστεί από τους γεννητικούς αδένες του Ρότσιλντ!!! Θα μας δώσουν οι τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας τις δόσεις των δανείων για να κυβερνήσουμε;;; Αλλιώς πάμε χαμένοι.
Φρόντισαν οι εφιάλτες πολιτικοί πιόνια και μαριονέτες των Παντοκρατόρων, να μας κρεμάσουν από τους «αδένες» του Ρότσιλντ, αφού παντοιοτρόπως κατάστρεψαν την Εθνική μας οικονομία, και κυριαρχία, με κλεψιές, σκάνδαλα, και υπέρογκο δανεισμό με υψηλούς τόκους. Τώρα περιμένουν από τις ταβέρνες των αναξιοπαθούντων φουκαράδων να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια στον αρπακτικό γύπα Ρότσιλντ, για να μπορέσουν να πάρουν άλλα δάνεια, για να σταθούν στην εξουσία, φορτώνοντας τις πλάτες του λαού, ο οποίος καλείται να τα πληρώσει, και ο σάπιος οικονομικός κύκλος καλά κρατεί.
Αν δεν υπήρχε το χρέος από τα δάνεια του Ρότσιλντ, η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα για το Λαό.
Ας μας πεί η κυβέρνηση που πάνε όλα  τα έσοδα του κράτους.
Γιατί το χρέος συνεχίζει να αυξάνει;;;
Εμείς πληρώνουμε, δικαιούμεθα να γνωρίζουμε.!!!
Μωρέ καλά έκαναν οι Υδραίοι που επαναστάτησαν, το παράδειγμά τους ήδη μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα, ας τολμήσουν οι εισπράκτορες του Ρότσιλντ να το επαναλάβουν.
Οι Μπουμπουλίνες, οι Μιαούληδες, οι Κανάρηδες, οι Κουντουριώτηδες, οι Κολοκοτρωναίοι με το Παπαφλέσσα τους περιμένουν.
Κάποτε πρέπει να σπάσει αυτή η σάπια αλυσίδα, και ο λαός να ξεσηκωθεί, να κλείσει στη φυλακή όλους αυτούς τους απάτριδες εφιάλτες πολιτικούς, όπως οι ηρωϊκοί πολίτες Υδραίοι έκλεισαν στη φυλακή τους αστυνομικούς.
Το παράδειγμα των ηρωϊκών Υδραίων ας φωτίσει τους Έλληνες.
Κάποτε πρέπει να αποτινάξουμε το ζυγό του Ρότσιλντ.
Κάποτε πρέπει να αποτινάξουμε τα πιόνια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυριαρχίας που μας κυβερνούν.
                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                    Πλοίαρχος/ Διεθνολόγος
                                    E-mail: ant.grypaios@gmail.com

15 σχόλια

  1. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΩΟ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΥΔΡΑΙΩΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λαθος συλλογισμος οτι ο μπακαλης εκλεψε τον ΦΠΑ και το φορο που θα αντιστοιχουσε στο αδηλωτο εισοδημα και θα πληρωνε με αυτο τουε αλλους που χρωστα και το κρατος θα επερνε απο τους αλλους το φορο του. Με το ιδιο σκεπτικο ουτε οι αλλοι θα απεδιδαν το φορο κοκ.. δηλαδη διαλυση κρατους και ανυπαρξια χρηματων για αμυνα,παιδεια,υγεια,διοικητικες υπηρεσιες,δημοσια εργα κλπ κλπ. Οχι δεν ειναι σωστα το κλεψιμο του ΦΠΑ που ηδη εχει πληρωσει για το κράτος ο καθε πελατης και αυτο αποτελει καευθειαν αμεση κλοπη απο το κρατος χειροτερη απο ληστεια τραπεζας και ξερουμε τι ποινες επιβαλλει το κράτος στην δευτερη αυτη περιπτωση και ψιλοδιαμαρτυρομαστε για την πρωτη,που θα επρεπε ο νομος να ειναι τουλαχιστον το ιδιο αμειλικτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. Άριστα έπραξε η Οικονομική Αστυνομία που άφησε το αδίκημα να γίνει αυτόφωρο και σιγά την ώρα που θα χρειάστηκε.
    Πάντως κάθε μέρα όλο και περισσότερο δικαιώνω τον Πάγκαλο για την γνωστή ρήση του.
    Πότε θα μάθουμε να απαιτούμε αποδείξεις από όλους του επαγγελματίες;

    Δεν καταλαβαίνουμε ότι το λίγο κέρδος που μπορεί να έχουμε από την μικρότερη τιμή που θα πληρώσουμε στον υδραυλικό μας έρχεται σε πολλαπλάσια ζημιά όταν καλούμαστε να καλύψουμε την τρύπα από την φοροδιαφυγή;

    ΣΔΟΕ.ΙΚΑ. και Επιθεώρηση Εργασίας. Ξεσκιστε τους, τους αλήτες που απασχολούν ΚΑΙ λαθρομετανάστες.
    __________________
    Ερώτηση πολύ απλή: Τι πειθαρχικά μέτρα θα λάβει ο Υπουργός Οικονομικών, για τον Διευθυντή της Δου Ύδρας( 5.000 ευρώ τον μήνα) που ποτέ δεν είδε καμμία παράβαση στο νησί.Θα μετατεθεί;
    Θα απολυθεί;

    Κλιμάκιο του Σδοε πήγε στο νησί κατά εντολή του κ.Υπουργού ώστε να τους ψάξει όλους αναδρομικά;
    Ή μήπως οι προστάτες παραείναι ισχυροί;
    Αυτά περιμένουμε; Ανοχή και τα εντεταλμένα όργανα για ελέγχους να τρώνε ξύλο και να συλλαμβάνονται όμηροι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε ΓΡΥΠΑΙΕ

    ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ κ.λ.π ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ
    ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΑΝΕ ΡΩΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας τουρίστας ούτε Έλληνας ούτε ξένος στην Ύδρα για ένα χρόνο!Κωλόπαιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο στην οικονομικη αστυνομια πληρωνω κυριε θελω την αποδειξη μου αλλιως αυτοφωρο και στην μπουζου.αντωνακη σταματα το πιωμα λεμε η τουλαχιστον μην γραφεις οταν εχεις πιει.ο εφοριακος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΑΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παπαριες.
    οι επιχειρηματιες κλεβουν την εφορια οπου και οσο μπορουν..
    και στους καλους καιρους και στους δυσκολους..
    στη διαρκεια των ολυμπιακων εργων,
    που χρεωνανε οτι θελανε οι αλητες,
    μηπως τοτε κοβανε αποδειξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε διεθνολόγε/πλοίαρχε συμβαίνουν δυο τινα. ή εισαι εντελώς μαλάκας παρ ολη την ηλικία σου ή θεωρεις ολους εμας τους υπολοιπους μαλάκες.Δεν δικαιολογείται τετοιο καφριλίκι με άλλον τροπο.Ξαναδιαβασέ τα ατρανταχτα επιχηρηματά σου κι αντε για κανα μπανακι να σου φυγει ολιγη απ την επαναστατικοτητα της ταβερνας που μαλλον σου περισευει.Δεν συνηθιζω να βρίζω έτσι στις3 αναρτησεις και τα σχολιά μου αλλα ρε αδερφε μου μοιαζεις σαν να βγηκες απ την τσεπη του μακαριτη Γιαννόπουλου!!!Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς φίλε δεν θα συμφωνήσω με τη λογική σου. Κάποιες από τις σκέψεις σου (περί ασύδοτων μεγαλοκαρχαριών που απολαμβάνουν ασυλίας κλπ) είναι σωστές. Όμως το να επικαλούμαστε την πράγματι πλούσια προσφορά της Ύδρας στην Ελληνική Ιστορία δεν σημαίνει ότι η Ύδρα και η όποια Ύδρα απολαμβάνουν φορολογικής ασυλίας. Τι θα πει με το ΦΠΑ "κλείνω τρύπες", δίνω δουλειά, το χειμώνα δεν έχω δουλειά κλπ ; Και οι ασύδοτοι καρχαρίες με τη λογική αυτή θα σου πουν ότι "δίνω δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους", "ότι κάνω εξαγωγές, άρα βοηθάω την Ελληνική Οικονομία" και άλλες μπούρδες. Εγώ που είμαι μισθωτός φορολογούμε και για το τελευταίο λεπτό!!!
    Απέναντι από τη δουλειά μου στον Πειραιά βρίσκεται ένα ταχυφαγείο. Αυτοί κάνουν το εξής: Πληρώνεις στο ταμείο, δεν σου δίνουν απόδειξη και αν ζητήσεις σου λέει ότι καθυστερεί, πατάει ένα κουμπί και ως δια μαγείας εμφανίζεται η απόδειξη. Σε κάνουν δε, να ντρέπεσαι να ζητήσεις απόδειξη!!!!
    Δηλαδή να πληρώνεις εξοντωτικούς φόρους, να μην έχεις φάρμακα, γιατρούς, οι γονείς σου να μην έχουν αξιοπρεπή σύνταξη. ΑΝ λέω ΑΝ δεν είχαμε φοροδιαφυγή ξέρει κανείς ποια θα ήταν η κατάσταση της χώρας ;
    Εκεί όμως που θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που με τη διαφθορά και τη σαπίλα έδειχναν το δρόμο, με αποτέλεσμα ακόμα και οι υγιείς δυνάμεις βλέποντας που πήγαιναν τα χρήματά τους να γίνονται παραβατικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σπαρτιατης στο Λονδινο21 Αυγ 2012, 1:47:00 μ.μ.

    Οχι, δεν προκειται περι αντιστασης ηρωικης οπως την περιγραφετε, αλλα για κατσαπλιαδες απατεωνες λαμογια που θελουν να υπερασπιστουν το δικαιωμα τους να φορτονουν τα βαρη σε μισθωτους/συνταξουχους και λοιπους μ@λ@κες που πληρωνουν τους φορους τους.

    Να μπουνε μεσα παραυτα ολοι οσοι περικυκλωσαν το τμημα και επιτεθηκαν στουσ υπαληλους του ΣΔΟΕ και το πληρωμα. Κι εννοω ΚΑΝΟΝΙΚΑ μεσα, οχι αναστολες και αηδιες. Μονο ετσι ισως γινουμε μια μερα λειτουργικο κρατος κι οχι φεουδα οπλαρχηγων οπως ειμαστε τωρα.

    Κι ισως αν γινει αυτο μπορεσουμε κι εμεις οι ξενιτεμενοι να επιστρεψουμε στην πατριδα, απ οπου μας εδιωξαν οι κατσαπλιαδες τυπου Υδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλοι, μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
    Ο επιχ/τίας έκοβε τις αποδείξεις.
    Τον συνέλαβαν όχι γιατί πλήρωναν οι πελάτες και δεν έκοβε, αλλά
    γιατί κατά την διάρκεια του γεύματος στο τραπέζι δεν υπήρχαν οι αποδείξεις .
    Βάσει νέας "ΠΟΛ 1081/2009" όφειλε να την κόβει "μετά την εκτέλεση
    (σερβίρισμα)" και να βρίσκεται στο τραπέζι κατά την διάρκεια του γεύματος (ενώ
    παλαιότερα έκοβε κατά την πληρωμή του).
    Άρα έχουμε παράβαση και όχι φοροδιαφυγή.

    (καλό το κόλπο πάντως για να γεννάνε παραβάσεις αν δεν βρίσκουν, στους σοβαρούς επαγγελματίες. Αν μαθευτεί θα βγάλουν άλλες "ΠΟΛ" που και πάλι δεν θα τις φαντάζεται ο νους σας από ότι φαίνεται)

    Ελάχιστα ΜΜΕ την ανέδειξαν την ουσία:
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1590184
    Στην 10η και 11η γραμμή είναι η απόδειξη του τι έγινε.
    Επώνυμη δημοσιογραφική αναφορά.

    Χαλβάδες είμαστε όλοι μας ?
    Καταπίνουμε αμάσητη όποια φόλα ενημέρωσης μας πασάρει η διαφθορά προς
    χειραγώγηση, και απόκρυψη της σήψης τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. >> Κι ισως αν γινει αυτο μπορεσουμε κι εμεις οι ξενιτεμενοι να επιστρεψουμε στην πατριδα, απ οπου μας >>εδιωξαν οι κατσαπλιαδες τυπου Υδρας.

    Φίλε ξενιτεμένε από ότι φαίνεται δεν σε έδιωξαν οι "κατσαπλιάδες τύπου Υδρας"
    αλλά αυτό του οποίου είσαι και εσύ -σε ένα βαθμό- φορέας: Το ανεπαρκές -εκ των περιστάσεων- ενδιαφέρων σου για τα κοινά.
    Αν αυτό ήταν επαρκές σε όλους μας
    1) η διαφθορά και η σήψη του δημοσίου (υπαρκτή ακόμα και σε νομοθετικό επίπεδο) θα ήταν σε καταστολή
    2) θα βρίσκαμε το δρόμο για το σωστό ψάχνοντας λίγο παραπάνω πριν κατηγορήσουμε κάποιον.
    Για την ιστορία
    1. ο εστιάτορας είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι έκοβε πάντα αποδείξεις. Το σύστημα παραγγελειοληψίας με τον φορολογικό μηχανισμό του, αυτόματα εκδίδει αποδείξεις θέλει δεν θέλει.
    2. Το σφάλμα του: που δεν αντιλήφθηκε την "ΠΟΛ 1081/2009" της 12 Ιουνίου 2009
    -ή την υποβάθμισε- και εξέδιδε συγκεντρωτική απόδειξη όταν τελείωνε ο πελάτης και όχι στην αρχή με το σερβίρισμα. Τελείωσε πλέον η έκδοση απόδειξης όταν τελειώσει ο πελάτης.
    Πρέπει να κόβεται με κάθε τι πού φτάνει στο τραπέζι και να βρίσκεται στο τραπέζι την ώρα που
    τρώει ο πελάτης. Άλλη με το ψωμί, άλλη με το ορεκτικό άλλη με κάθε επιπλέον νερό για να είσαι καλυμμένος από "υπερβάλλων ζήλο" σε περίπτωση ελέγχου.
    3. "ΠΟΛ" δεν είναι νόμος αλλά "υπουργική εγκύκλιος και κανονικά δεν είναι εφαρμόσιμη από τους πολίτες αλλά αφορά μόνο τις υπηρεσίες." (για τους πολίτες εννοείται) που έχει το πλεονέκτημα να μην χρειάζεται την πολύπλοκη διαδικασία ψήφισης νόμου, να έχει ισχύ νόμου (!), αλλά και να τροποποιεί νόμο!
    Απλά αποφασίζουμε και κοινοποιούμε! ( http://www.proz.com/kudoz/greek_to_german/law_general/1064181-%CF%80%CE%BF%CE%BB.html )
    4. Φίλε μου ο πόνος για την διαφθορά και την σήψη της πολιτείας είναι μεγάλος.
    Πρέπει να αγωνιζόμαστε όμως, ο καθένας στα μέτρα του. Όπως καλώς έκανες και εσύ με το post σου
    για την υποτιθέμενη "φοροδιαφυγή" του εστιάτορα.
    Το πιο πιθανό είναι κανείς να μην διαβάσει το παρών post, ήταν όμως υποχρέωσή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση