GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτα η έκθεση, μετά οι αποφάσεις...

Αιχμές και κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν νοείται παροχή χωρίς αντάλλαγμα» Αδυν...


Αιχμές και κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν νοείται παροχή χωρίς αντάλλαγμα»
Αδυνατεί να… ξεχάσει την Ελλάδα ο Γερμανός αντικαγκελάριος, καθώς σε νέα του συνέντευξη επανέρχεται στις εξελίξεις στη χώρα μας εκφράζοντας και πάλι τον σκεπτικισμό του. «Είναι στο χέρι των Ελλήνων να διαμορφώσουν το μέλλον τους» αναφέρει ο Φίλιπ Ρέσλερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ruhr Nachrichten», όπου τονίζει: «Θα περιμένουμε καταρχήν την έκθεση της τρόικας και σε αυτή τη βάση θα αποφασίσουμε. Ωστόσο οι εξελίξεις στην Ελλάδα προκαλούν σκεπτικισμό. Δεν είναι πλέον μυστικό ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ελλείμματα, για παράδειγμα, δεν έχει γίνει παρά ελάχιστη πρόοδος σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες υπάρχουν δεσμεύσεις».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν νοείται παροχή χωρίς αντάλλαγμα», και προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση χωρίς πρώτα να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Το ευρώ
Πάντως, ο Ρέσλερ εμφανίζεται αισιόδοξος για τη θωράκιση του ευρώ, παραδεχόμενος ότι «το ευρώ αποτελεί κέρδος για τη Γερμανία. Εχει το αντίτιμό του αλλά έχει και την αξία του». Δηλώνει αντίθετος στο αίτημα να εκχωρηθούν αρμοδιότητες τράπεζας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), ενώ σε ό,τι αφορά την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για προσωρινή λύση. «Η αποστολή της ΕΚΤ είναι να εξασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών και όχι να χρηματοδοτεί κρατικά χρέη, θα πρέπει λοιπόν να επικεντρωθεί σε αυτή την αποστολή. Η αγορά κρατικών ομολόγων δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Η εμπιστοσύνη προς το ευρώ κερδίζεται μόνο μέσω της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Από αυτή την άποψη συμφωνώ απολύτως με τον Μάριο Ντράγκι» τονίζει ο Ρέσλερ.
Οσον αφορά την τοποθέτηση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χωρίς να κατονομάσει τον Γερμανό υπουργό είχε αφήσει αιχμές εναντίον του σχετικά με την εκμετάλλευση της Ελλάδας από πολιτικούς για δικές τους σκοπιμότητες, ο Ρέσλερ σχολίασε: «Η άποψη που διατυπώνει ο Γιούνκερ παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι συστρατεύονται για την Ευρώπη και από την άποψη αυτή έχουμε επωμιστεί τους μεγαλύτερους κινδύνους. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι πεπεισμένος Ευρωπαίος και κανένα άλλο κόμμα δεν έχει δώσει τόση ώθηση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση όσο το FDP».

1 σχόλιο

  1. ποιός ασχολείται με αυτόν τον γελοίο κομπλεξικό chink.
    fuck him

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση