GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε η συνάντηση των Αράβων ΥΠΕΞ για τη Συρία

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση Η κρίση στην Συρία και η επιλογή αντικαταστάτη τ...

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση
Η κρίση στην Συρία και η επιλογή αντικαταστάτη του Κόφι Αναν ήταν τα θέματα της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών που αναβλήθηκε
 
Δαμασκός, Συρία
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέβαλε έκτακτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με αντικείμενο την κρίση στην Συρία, αλλά και τον αντικαταστάτη του Κόφι Ανάν, ο οποίος παραιτείται στο τέλος του μήνα, έχοντας κατακεραυνώσει την αδυναμία των διεθνών δυνάμεων να θέσουν ένα τέλος στην αιματοχυσία.
Ο τέως ΓΓ του ΟΗΕ και ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, ανακοίνωσε ότι παραιτείται, καθώς το διεθνώς υποστηριζόμενο ειρηνευτικό σχέδιο έξι σημείων για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία, που είχε «υπογράψει» ο ίδιος, ουδέποτε εφαρμόστηκε από καμία εκ των δύο πλευρών και η βία επιδεινώθηκε δραματικά.
Πιθανός αντικαταστάτης του Κόφι Ανάν θεωρείται ο βετεράνος Αλγερινός διπλωμάτης Λαχντάρ Μπραχίμι.
Την ίδια ώρα, οι μάχες ανάμεσα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ συνεχίζονται αμείωτες στο Χαλέπι και το κέντρο της Δαμασκού.
Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν εκ νέου πολλές συνοικίες στο Χαλέπι, καθώς και περιοχές της Δαμασκού, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ – Άσαντ βομβάρδισαν τις περιοχές αλ – Σάαρ και Χανάνου στο ανατολικό και βόρειο Χαλέπι, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.
Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες στη συνοικία Σαλαχεντίν.
Πυρά ακούγονται και στη Δαμασκό, ενώ βομβαρδίζονται οι περιοχές Αλ – Ταλ και Χαρίστα στην επαρχία της Δαμασκού.
Το Σάββατο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία άφησαν να εννοηθεί ότι εξετάζουν διάφορα μέτρα για την ανατροπή του Άσαντ, περιλαμβανομένης και μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε, μετά από συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη, πως η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα θα πρέπει να επεξεργαστούν λεπτομερή επιχειρησιακά σχέδια για τους τρόπους βοήθειας προς τους αντάρτες.
Στο μεταξύ, δημοσιογράφος του συριακού πρακτορείου ειδήσεων Sana, δολοφονήθηκε στο σπίτι του σε επαρχία της Δαμασκο. Ο Αλί Αμπάς, ήταν διευθυντής του τμήματος τοπικών ειδήσεων του πρακτορείου.
Το Sana έκανε λόγο για «νέα επίθεση κατά του συριακού Τύπου και των στελεχών του, από ένοπλη τρομοκρατική ομάδα».
Την Παρασκευή, τρεις Σύροι δημοσιογράφοι που εργάζονται για τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, συνελήφθησαν από τους αντάρτες, ενώ συνόδευαν το στρατό σε επιχείρηση στη Δαμασκό.
Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, η έδρα της συριακής ραδιοτηλεόρασης στη Δαμασκό έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, παρουσιαστής της συριακής τηλεόρασης, ο Μοχάμεντ αλ – Σαΐντ, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Ιουλίου από το σπίτι του στη Δαμασκό, εκτελέστηκε από μια εξτρεμιστική οργάνωση, το Μέτωπο αλ – Νόσρα.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση