GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρές κυρώσεις για τα «μαϊμού» έκτος έδρας

Εντολές για περιστολή των δαπανών που αφορούν τις μετακινήσεις υπαλλήλων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς η ηγ...

Εντολές για περιστολή των δαπανών που αφορούν τις μετακινήσεις υπαλλήλων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου έχει διαπιστώσει πως στο συγκεκριμένο τομέα γίνονται σπατάλες και ενίοτε ατασθαλίες.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας με αφορμή αναφορά περιστατικών περί παράβασης των όρων και προϋποθέσεων στις μετακινήσεις υπαλλήλων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πιστής εφαρμογής των ισχυουσών διατάξεων, δεδομένων μάλιστα των σημερινών δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει εντοπίσει πλασματικές αποζημιώσεις για έκτος έδρας μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορα υπουργεία. Ειδικότερα, πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τις αποζημιώσεις για την οικονομική ενίσχυση των υπαλλήλων και όχι για την κάλυψη πραγματικών αναγκών. Ενδεικτικά εντοπίστηκαν πρακτικές όπως η εξάντληση του ανωτάτου ορίου ημερών εκτός έδρας πολύ πριν από το τέλος του έτους και πολλές φορές, υπέρβαση αυτού, αλλά και ασαφείς αιτιολογίες στις εντολές μετακίνησης ή μετακινήσεις υπαλλήλων των οποίων ο κλάδος ή ειδικότητα δεν σχετίζονται με το σκοπό και το λόγο μετακίνησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η μη τήρηση των προαναφερόμενων επισύρει διοικητικές, ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

2 σχόλια

  1. Ο Σταικου..ας θα μας σώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ______________________________
    Να γιατί φωνάζει ο Λαφαζάνης:
    Αργόμισθη στην ΑΤΕ η γυναίκα του..

    Ή κ. Διαλετή Φρύνη, είναι η γυναίκα του γνωστού δραχμολάγνου Λαφαζάνη. Η κυρία είναι κρατικοδίαιτη και πληρώνεται από την ΑΤΕ δηλ. από ΕΜΑΣ τους μαλάκ@@!

    Σαν αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων της ΑΤΕ είναι..."απαλλαγμένη εργασίας" και ενώ εμείς την πληρώνουμε αυτή ξύνεται.

    Εκτός αυτού η κυρία είναι και στο ΔΣ του ταμείου υγείας των υπαλλήλων της ΑΤΕ..
    δηλ. τα παίρνει και από εκεί...

    Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει ο Λαφαζάνης;

    Γιατί η κυρία μπορεί να χρειαστεί να δουλέψει τώρα που θα πάει στην Πειραιώς καθώς οι θέσεις των κηφήνων εκεί είναι λίγες και πιασμένες..

    Τελικά δεν υπάρχει "δημοκράτης" που να μην είναι βολεμένος στο δημόσιο και να αργομισθεί.
    Τα προηγούμενα χρόνια είχαν βρει τη συνταγή και έτρωγαν χωρίς να κουράζονται με τα τετριμένα (εργασία κλπ) ώστε ξεκούραστοι να φροντίζουν για το καλό του συνόλου και να σώζουν εμάς τους υπολοίπους που είμασταν ανίκανοι να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας.

    Κατά τα λοιπά ακόμη φωνάζουν για το "κράτος της καταραμένης δεξιάς" αν και όλοι σχεδόν οι αργόμισθοι ανήκουν στις "δημοκρατικές δυνάμεις".

    Δεν υπάρχει αριστερός που δεν τρώει από το Δημόσιο, αυτός ή στενός συγγενής του Α βαθμού... Διαπιστωμένο πανεύκολα στην πράξη από όποιον έχει όρεξη να κάνει 2-3 ερωτήσεις στους γύρω του...

    Όλα τα άλλα είναι π@π@ριές...

    ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ 'αριστερους'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση