GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θαρσείν χρή»...

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΠΩΣ θάβεται η αλήθεια; Βγαίνει ο Δήμαρχος και ξέρουμε από πριν τι θα δηλώσει. Για την το Νησί του(!) που το «έθιξαν»...

Του Θανάση Νικολαΐδη.

ΠΩΣ θάβεται η αλήθεια; Βγαίνει ο Δήμαρχος και ξέρουμε από πριν τι θα δηλώσει. Για την το Νησί του(!) που το «έθιξαν», αντί να ψάξει για την αλήθεια περιμένοντας. Έτσι κάνουν ΟΛΟΙ τους και η ψήφος…ακριβή. Κι αν π.χ. ο κ. Καμένος δεν νοιάστηκε για τις πυρκαγιές στον Βορά, νοιάστηκε για εκείνες των νησιών-πηγή της δύναμής του-η ψήφος απαιτεί…θυσίες. Και διακρίσεις. Και (φαινομένη) αγωνία για τον τόπο σου.
ΛΙΓΟ πριν ο ιδιοκτήτης, στη ζεστασιά των φίλων του και των ξεσηκωμένων Υδραίων, υπερασπίζεται την επιχειρηματική του εντιμότητα δίνοντας εξηγήσεις. Μπορεί και να’ χε δίκαιο, αλλά είχε και τα κίνητρά του. Των εφοριακών τα κίνητρα δεν είδαμε και θα’ ταν αφύσικο να τον βάλουνε σημάδι, επιλεκτικά και άδικα. Ακολουθεί η…κοινή γνώμη του Νησιού που «δεν είναι τόσο κοινή» (Βολταίρος) και λούζει στο γιούχα τα ΜΑΤ σε ρόλο «απελευθερωτή» των ομήρων.
ΚΙ είναι ΟΛΑ αφύσικα, λες και είναι…ελληνικά. Με το θέμα να γεμίζει αράδες και εικόνες στα διεθνή ΜΜΕ. Και είναι της εποχής μας γνώρισμα, τακτική και πρακτική. Δεν σου κρύβω την αλήθεια (γιατί δεν μπορώ, σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας), αλλά τη σκεπάζω με χίλια ψέματα. Σου τη σερβίρω ανάμεσα σε ομοειδή και παραπλήσια που θα σε κουράσουν ψάχνοντας, για να δεχτείς τη δικιά μου αλήθεια.
ΘΑ’ πρεπε κάπου-κάπου να τα βρίσκουμε και βγαίνουμε διχασμένοι. Δεν ομονοούμε στο προφανές και αυταπόδεικτο (δεν αναφερόμαστε στο συμβάν της Ύδρας) και αρχίζουν τα σενάρια. Τόσες παραλλαγές σε ένα θέμα και αποχρώσεις…Και βγαίνει το λευκό (από ισόποση ανάμιξη των άπειρων χρωμάτων) μπροστά μας, «τυφλό» και δυσερμήνευτο.
ΚΑΘΕΝΑΣ με τις δηλώσεις και την αλήθεια του, με το συμφέρον και τα κίνητρά του. Και θάβεται βαθιά η αλήθεια περιμένοντας τη σκαπάνη μας. Κι αντί να σκάψουμε στα τρίσβαθα, εξευρίσκουμε το ψέμα, χτίζουμε (χάρτινο) πύργο χορεύοντας τριγύρω του. Φυσάει ο άνεμος κι ο πύργος καταρρέει, ωστόσο, ο χορός καλά κρατεί. 
«ΑΝ οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ομονοήσουν, αλίμονό μας» (Τσώρτσιλ) και κάτι ήξερε «ο κακός δαίμονας της Ελλάδας» για τους Έλληνες, για να παίξει τα (αιματηρά) παιχνίδια του σε βάρος μας. Και, βέβαια, δεν είναι ώρα για κομματισμούς σε χρεοκοπημένα κόμματα και πεθαμένες ιδεολογίες. «Θαρσείν χρή, τάχ’ αύριον έσσετ' άμεινον».

2 σχόλια

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Συνεχίζει να προκαλεί η ταβερνιάρισσα της Υδρας που μας ντρόπιασε σε όλο τον κόσμο.

    Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια αποδεικνύεται η φοροδιαφυγή στην Υδρα καθώς επιχειρηματίες και κάτοικοι -(προσέξτε τον μπράβο της διπλανής φώτο που προσπαθούσε να αποτρέψει τη σύλληψη του παραβάτη)-
    συσπειρώθηκαν με έναν τρόπο μοναδικό και αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα καταστηματά τους.

    "Δε φοροδιαφεύγουμε και στεναχωριόμαστε που διασύρεται η χώρα μας παντού" λέει από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

    - Ο λαός μας λέει πως καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
    Aν είναι έτσι τότε γιατί επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, κάτοικοι και φορείς της πόλης αρνούνται τον έλεγχο από τα μικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της οικονομικής αστυνομίας;
    Τι έχουν να κρύψουν;

    Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου με τα ΜΑΤ απο τη μια και τους κατοίκους που επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο κοβοντας το ρεύμα και το νερό στο Αστυνομικό Τμήμα από την άλλη, μας στιγματίζουν και μας βλάπτουν ανεπανόρθωτα σε μια χρονική συγκυρία που η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο διεθνώς.
    Επιπλέον οι εικόνες αυτές ειναι βούτυρο στο ψωμί των ξένων μέσων ενημέρωσης, κυρίως των γερμανικών, που δε χάνουν την ευκαιρία να μας πυροβολούν.
    Από την πρώτη στιγμή τόσο το Spiegel όσο και η Bild έκαναν σημαία την είδηση της Ύδρας με χαιρέκακα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση