GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) συγκάλεσε η Γαλλία την 30...

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) συγκάλεσε η Γαλλία την 30η Αυγούστου, η οποία θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία και σε γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα το Κε ντ’ Ορσέ.
«Με την σύγκληση των εταίρων της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Γαλλία επιθυμεί να επιδείξει την υποστήριξή της στο συριακό λαό, τις εντεινόμενες ανησυχίες της για την περιφερειακή σταθερότητα και την επιμονή της για μια μετάβαση προς ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό σύστημα στη Συρία» ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.
Η Γαλλία ασκεί τη μηνιαία, κυλιόμενη προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ τον Αύγουστο.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιορδανίας Σάμεχ Μέιταχ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε τη Δευτέρα και προσχώρησε στην αντιπολίτευση, βρίσκεται πλέον στο ιορδανικό έδαφος.
Ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει πού ακριβώς βρίσκεται ο Χιτζάμπ.
Νωρίτερα, αντικαθεστωτικοί είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει τον Χιτζάμπ μαζί με άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, το βίντεο απεικονίζει τον Χιτζάμπ με τους άνδρες του ΕΣΣ στην Ντεράα το προηγούμενο βράδυ πριν από την αποσκίρτησή του και τη φυγή του από τη Συρία, μαζί με κάποιους συγγενείς του. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε, επικαλούμενο τον Αμπούλ Ματζντ αλ Ζόαμπι, έναν διοικητή των ανταρτών, ότι ο Χιτζάμπ εισήλθε στο έδαφος του χασεμιτικού βασιλείου αργά το βράδυ της Τρίτης προσθέτοντας ωστόσο ότι ιορδανικές πηγές το διέψευσαν.
Ο Χιτζάμπ αυτομόλησε τη Δευτέρα, μόλις δύο μήνες αφότου ο πρόεδρος Άσαντ τον διόρισε πρωθυπουργό, εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για την Δαμασκό τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συμβολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση