GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η σχέση του Ηλιάδη με τον Ηγούμενο Εφραίμ;

Τους τελευταίους δέκα μήνες ο Ηλίας Ηλιάδης είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Μαζί με τον θετό του πατέρα και προπονητή του Νίκο Ηλιάδη ...

Τους τελευταίους δέκα μήνες ο Ηλίας Ηλιάδης είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Μαζί με τον θετό του πατέρα και προπονητή του Νίκο Ηλιάδη γύριζε από χώρα σε χώρα για να δώσει αγώνες και να κάνει προετοιμασία εν όψει της Ολυμπιάδας του Λονδίνου. Η απομόνωσή του ακόμη και από τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως η γυναίκα του Λία και τα δύο παιδιά τους Μαρία και Ηρακλής, τον έφερνε πολλές φορές σε αδιέξοδο, καθώς έπρεπε να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένος στον μεγάλο στόχο.
Η Μονή Βατοπεδίου και οι συναντήσεις του με τον ηγούμενο Ευφραίμ αποτέλεσαν για εκείνον το καλύτερο «φάρμακο» για να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια της προετοιμασίας και να παίρνει κουράγιο και δύναμη.
Η άγνωστη σχέση του χάλκινου Ολυμπιονίκη μας με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι τωρινή. Εδώ και χρόνια ο Ηλίας Ηλιάδης επισκέπτεται το συγκεκριμένο αγιορείτικο μοναστήρι και ακολουθεί ευλαβικά το πρόγραμμα των μοναχών, κάνοντας ο ίδιος ασκητική ζωή, όπως έχει μάθει να κάνει άλλωστε ως αθλητής.
Κοντά στον ηγούμενο Εφραίμ βρίσκει την ασφάλεια για να του πει όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του και να βρει λύσεις σε ό,τι τον απασχολεί. Ο 28χρονος τζουντόκα βρέθηκε σστο Αγιος Ορος για να προσευχηθεί και έκανε τάμα ότι σε περίπτωση που πάρει μετάλλιο θα το παραδώσει στο καθολικό της Μονής Βατοπεδίου.
Βέβαια, το πιο μεγάλο κίνητρο που είχε ο Ηλίας Ηλιάδης για να πάρει ένα μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ήταν ο γιος του, ο οποίος γεννήθηκε πριν από λίγους μήνες και θα πάρει το όνομα Ηρακλής. Τον τελευταίο χρόνο τον έχει δει ελάχιστες φορές, σε βαθμό τέτοιο, ώστε να του λείπει αφάνταστα και να στενοχωριέται που δεν είναι κοντά του τώρα που κάνει τα πρώτα βήματά του στη ζωή.

Πληροφορίες: Σπορ του Βορρά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση