GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια δεσμά σε πρώην στρατιώτη...

Ένας Αμερικανός πρώην στρατιώτης, ο οποίος είχε γίνει κατόπιν αντιρρησίας συνείδησης, καταδικάσθηκε σε ισόβια δεσμά για την προετοιμασία μία...

Ένας Αμερικανός πρώην στρατιώτης, ο οποίος είχε γίνει κατόπιν αντιρρησίας συνείδησης, καταδικάσθηκε σε ισόβια δεσμά για την προετοιμασία μίας επίθεσης κατά οπλιτών και των οικογενειών τους στη στρατιωτική βάση του Φορτ Χουντ στο Τέξας.
Με χειροπέδες και κουκούλα, διότι πρωτύτερα είχε φτύσει τους φρουρούς του στη διάρκεια της δίκης, ο Νάσερ Τζέισον Άμπντο ανέπτυξε μία μακροσκελή και ασυνάρτητη απολογία, που κατέληξε στην υπόσχεση πως θα συνεχίσει τη «τζιχάντ» καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.
«Δεν ζητώ επιείκεια από δικαστήριο, διότι ο Αλλάχ είναι ο μόνος που μπορεί να μου δείξει επιείκεια», διετράνωσε.
Το δικαστήριο, τον περασμένο Μάιο, έκρινε ένοχο τον Άμπντο, διότι προετοίμαζε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, τον Ιούλιο του 2011, ένα κτύπημα σε κινέζικο εστιατόριο κοντά στη στρατιωτική βάση, όπου συναθροίζονταν στρατιώτες και οι οικογένειές τους. Στην ίδια βάση, το 2009, ένας στρατιωτικός ψυχίατρος, ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, είχε σκοτώσει 13 άτομα.
Ο Άμπντο, «δήλωσε πως ήθελε να φέρει εις πέρας την επίθεση αυτή στο όνομα των ανδρών και γυναικών του Αφγανιστάν, οι οποίοι έχουν δεινοπαθήσει με τόσες αδικίες», τόνισε ο ομοσπονδιακός πράκτορας Τσάρλς Μάικλς, επικαλούμενος τις ανακρίσεις.
Ο νεαρός άνδρας είχε συλληφθεί έξω από πανδοχείο κοντά στο Φορτ Χουντ. Ήταν ένας εργαζόμενος σε κατάστημα πώλησης όπλων που είχε ειδοποιήσει τις αρχές, έπειτα από την επίσκεψη του Άμπντο για να παραγγείλει άκαπνη πυρίτιδα.
Κατά την έρευνα του δωματίου του Άμπντο, οι αρχές ανακάλυψαν ένα πιστόλι, αρκετή ποσότητα πυρίτιδας για την κατασκευή τουλάχιστον μίας βόμβας, καθώς κι ένα εγχειρίδιο της Αλ Κάιντα για την κατασκευή εκρηκτικών.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι μάρτυρες κατέθεσαν πως ο Άμπντο είχε την πρόθεση να απαγάγει έναν στρατιώτη προκειμένου να καταγράψει σε βίντεο την εκτέλεσή του όταν υπηρετούσε στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση