GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Μιχαλολιάκος λέει χωρίς αντίλογο ό,τι του κατέβει στο δημοτικό ραδιόφωνο...»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Τοποθετήσεις Γιάννη Μίχα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά. Απαντήσεις στον Δήμαρχο Πειραιά για τις αιχμές που κατά καιρούς α...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
Τοποθετήσεις Γιάννη Μίχα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά.
Απαντήσεις στον Δήμαρχο Πειραιά για τις αιχμές που κατά καιρούς αφήνει για την πρώην νομαρχία Πειραιά δια των απέραντων μονολόγων του στο Κανάλι 1, έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Ταυτόχρονα ο Γ. Μίχας επέκρινε για ακόμη μια φορά τη διοίκηση του δήμου για την αναβλητικότητά της στην διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της περιόδου 2003-2010 που ομόφωνα έχει αποφασίσει εδώ και ενάμιση χρόνο το Δ.Σ. Πειραιά σημειώνοντας με νόημα ότι «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις αναφορές του Δημάρχου Πειραιά για την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου στις πρώην υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά που περιήλθαν στην αρμοδιότητα του Δήμου ο κ. Μίχας απάντησε ότι οποιοσδήποτε έλεγχος στα πεπραγμένα οικονομικά, διοικητικά, υπηρεσιακά, της πρώην Νομαρχίας Πειραιά είναι ευπρόσδεκτος.
Υπενθύμισε δε για την αποκατάσταση της τάξης ότι :
Η Νομαρχία Πειραιά είχε ψηφίσει όλους τους οικονομικούς της απολογισμούς που εκκρεμούσαν από το 1998 και τους είχε αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση.
  • Σε αντίθεση με τον Δήμο Πειραιά δεν χρωστούσε προς τρίτους ούτε ένα ευρώ.
  • Οι προϋπολογισμοί της ήταν πλεονασματικοί, διέθετε άριστη πιστοληπτική ικανότητα και άφησε πλεόνασμα που ξεπερνούσε τα 15 εκ. € στη διάδοχη κατάσταση που είναι η Περιφέρεια Αττικής.


  • Αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πειραιά για την κατάσταση που επικρατεί με τα περίπτερα επισήμανε ότι: 
  • Η Νομαρχία Πειραιά παρέλαβε μία διαδικασία «μπάχαλο» και την εξυγίανε με όρους απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισονομίας. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να ερωτηθούν και τα Σωματεία των Περιπτερούχων
  • Ζήτησε να ελεγχθούν μία προς μία οι άδειες των περιπτέρων και εάν υπάρχει έστω και μία παρατυπία - όχι παρανομία, αλλά παρατυπία - να ενημερώσει ο Δήμαρχος Πειραιά το Δ.Σ.
  • Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των περιπτέρων τόνισε ότι 8 χρόνια δεν εκδόθηκε ποτέ καμία καινούρια θέση. Υπήρξε διαχείριση μόνο των ήδη υφισταμένων που είχαν εγκρίνει με παλιότερες αποφάσεις τους οι δήμοι
  • Ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε (3648/2008) προβλέπει συγκεκριμένο μαθηματικό λογάριθμο μέσω του οποίου προκύπτει ο αριθμός των αδειών που αναλογεί σε κάθε δήμο, που και πάλι εξέδιδε ο νομάρχης σε συνεργασία με τους δήμους. Άρα αυτά περί υπεράριθμων περιπτέρων είναι αβάσιμα.
  • Τέλος για τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα αρμόδιος για την έκδοση απόφασης ήταν ο πρώην Νομάρχης, την απόφαση όμως την υλοποιούσε ο Δήμος που έχει και τον σχετικό εξοπλισμό.





Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Αντιλαμβάνομαι τη σπουδή του δημάρχου να αποπροσανατολίσει, εκτοξεύοντας λάσπη και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ζητήματα που δεν υφίστανται, γιατί έχει πιεστεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Η κριτική μας, όπως και η κριτική και των υπολοίπων παρατάξεων φαίνεται ότι τον ενοχλεί. Να ξέρετε όμως ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν μας αγγίζουν και δεν μας επηρεάζουν. Καλώ τον Δήμο να κάνει ό,τι έρευνα θέλει, να προκαλέσει όσους ελέγχους επιθυμεί, τουλάχιστον όμως να τηρείται η δεοντολογία, η πολιτική και ηθική τάξη. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος Πειραιά να βγαίνει στη δημοτική ραδιοφωνία και χωρίς αντίλογο, χωρίς κριτική, δια απέραντων μονολόγων να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι».

7 σχόλια

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
    11,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΠΑΣ.ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χνάρια του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Τη στιγμή που όλες οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις έχουν κάτσει στο τραπέζι και προσπαθούν να βρουν ποια θα είναι κατάλληλα μέτρα και η ορθή πολιτική, ώστε η χώρα να βγει με το μικρότερο δυνατό κόστος από την οικονομική κρίση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξαπολύει επίθεση κατά πάντων μέσω twitter.

    Του φταίει ο Κουβέλης, του φταίει ο Βενιζέλος, του φταίνε βέβαια και ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα. Όλοι αυτοί....μπορεί να δρουν κατά περίπτωση με σωστό ή λανθασμένο τρόπο. Τουλάχιστον όμως έκατσαν και προσπαθούν να βρουν μια άκρη.

    Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τι κάνουν;

    Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες μετά τις εκλογές είναι εμφανές πως πρόκειται για μία αξιωματική αντιπολίτευση ολόιδια με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου στον Κώστα Καραμανλή. "Όχι" σε όλα, άναρθρες κραυγές και λαϊκισμός σε πρώτο πλάνο, και κυρίως παντελής έλλειψη προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων (που άλλωστε είναι και η βασική αρμοδιότητα της αντιπολίτευσης).

    Από το να πιάνετε στασίδι στο twitter εκεί στην Κουμουνδούρου, κοιτάξτε να προτείνετε κανένα αποδοτικό μέτρο,
    ή τουλάχιστον να κάνετε δημιουργική αντιπολίτευση, γιατί ο κόσμος βλέπει και κρίνει.

    Από αξιωματικές αντιπολιτεύσεις σαν εκείνη του Γιωργάκη η Ελλάδα χόρτασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ Ο ΑΠΛΩΧΕΡΗΣ
    ΟΤΑΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΟΣΟ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ ΕΓΚΟΝΙΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.
    ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε ρε φαμφάρα λαμόγιο Μιχαλολιάκο
    μπαρουφολόγε μας έχεις τρελάνει στο ψέμα ,βρωμιάρη ,λιγδιάρη που δεν είχες ψωμί να φας στο χωριό σου.
    είσασταν 10 αδέλφια και τρώγατε πέτρες και τώρα έχεις τεράστια περιουσία. Από που τα έκανες ρε Μιχαλολιάκο ;;;έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου ανειδίκευτε γιατρέ που .....πήρες το πτυχίο σου όταν ήταν ο Μητσοτάκης και εσύ ήσουν πρωτοπαλίκαρο στην ΟΝΝΕΔ.
    αΝ ΕΣΎ ΤΈΛΕΙΩΣΕς ΓΙΑΤΡΌς ΤΌΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΧΑΡΤΙ ΤΡΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΣ ΘΥΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ
    ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα μόνα νέα μέτρα θα είναι αυτά που θα πάρει ο ελληνικός λαός στην ανεκδιήγητη κομπανία των 3 ανίκανων. Ο λαός τους έδωσε εντολή να επαναδιαπραγματευτούν.

    Αφού δεν μπορούν, η μόνη αντρίκεια στάση είναι να παραιτηθούν και να πάνε σπίτια τους.Δεν πήραν ψήφο εμπιστοσύνης να εφαρμόσουν νέα μέτρα. Λίγα είναι τα ψωμιά τους.Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι τους να φύγουν άμεσα από τα 3 κόμματα και να τα ρίξουν από την εξουσία.Κϋριοι, εξαπατήσατε και είστε απαράδεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση