GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν το 2013 οι προτάσεις κατά της φοροδιαφυγής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει προτάσεις «ως τα τέλη της χρονιάς» για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής,...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει προτάσεις «ως τα τέλη της χρονιάς» για την καταπολέμηση των φορολογικών παραδείσων και της φοροδιαφυγής, ανακοίνωσε σήμερα ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Φορολογίας Άλγκιρντας Σέμετα.
«Πριν από το τέλος του έτους η Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για τους τρόπους βελτίωσης» των προσπαθειών πάταξης της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, δήλωσε ο Σέμετα.
Σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά τις εικασίες που γίνονται σχετικά με το αίτημα του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό να λάβει την βελγική υπηκοότητα και για το γεγονός ότι το κίνητρο για αυτό μπορεί να ήταν φορολογικοί λόγοι, ο Σέμετα απάντησε ότι οι υπηρεσίες του «εξέτασαν τη βελγική νομοθεσία».
Το Βέλγιο «αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο» σε φορολογικό επίπεδο, «είτε είναι Βέλγοι είτε είναι ξένοι. Αυτό σημαίνει ότι για θέμα διακρίσεων, δεν έχουμε δεχθεί κανένα παράπονο όσον αφορά τη βελγική νομοθεσία», πρόσθεσε.
Για το ευρύτερο θέμα του φορολογικού ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, «θεωρούμε ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά του επιβλαβούς φορολογικού ανταγωνισμού και έχουμε πολύ σαφείς κανόνες πάνω στο ζήτημα αυτό», σημείωσε ο Σέμετα.
Όμως «θεωρούμε ότι ένα κάποιο επίπεδο δίκαιου ανταγωνισμού όσον αφορά το ποσοστό (της φορολογίας) μπορεί επίσης είναι υγιές, λειτουργώντας έτσι ώστε τα κράτη να μην προσπαθούν να επιλύσουν όλα τα δημοσιονομικά τους προβλήματα μόνον με τις αυξήσεις των φόρων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση