GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κλείσιμο στρατοπέδων και αναβολές στα εξοπλιστικά περικόπτει το ΥΠΕΘΑ 517 εκατ. ευρώ

Την διακοπή λειτουργία ή και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων και την μείωση των κέντρων εκπαιδεύσεων από 21 σε 9 σε ολόκληρη την ελλ...

Την διακοπή λειτουργία ή και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων και την μείωση των κέντρων εκπαιδεύσεων από 21 σε 9 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έχει αποφασίσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κόντρα σε πολλούς!
Οι παραπάνω προτάσεις εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες κατά 80 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επιπλέον μειώνεται ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών κατά 15%, και θα περιοριστεί κατά 30% ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Εκτός από τα παραπάνω το υπουργείο θα περιορίσει τις εξοπλιστικές δαπάνες κατά 437 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα 333 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται να μειωθούν από κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και εκτελούνται, ενώ ακόμη 104 εκατ. ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από την ακύρωση προγραμμάτων για την αγορά όπλων που δεν έχουν ακόμη αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Συνολικά από τα παραπάνω μέτρα το υπουργείο ευελπιστεί να περιορίσει τις δαπάνες του κατά 517 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση