GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις 8 ατόμων στη Δανία για χρηματοδότηση στο PKK

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη Δανία, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό χρηματοδοτών του Εργατικού Κόμμ...

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη Δανία, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό χρηματοδοτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 27 έως 71 ετών. «Δεν αποκλείεται η υπόθεση αυτή να οδηγήσει και σε άλλες συλλήψεις, τόσο εντός της Δανίας όσο και στο εξωτερικό», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αστυνομία εικάζει ότι τα άτομα αυτά συγκέντρωναν και μοίραζαν χρηματικά ποσά «για την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ». Υπολογίζεται ότι το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 3,6 και 18,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια ομάδα ατόμων κουρδικής καταγωγής που έχουν την τουρκική υπηκοότητα και διαμένουν στη Δανία. Ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες οδήγησε μια προηγούμενη έρευνα η οποία είχε ως στόχο το κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι Roj TV που εδρεύει στην Κοπεγχάγη. Το κανάλι αυτό, για το οποίο η Άγκυρα υποστήριζε ότι ήταν φερέφωνο του ΡΚΚ, καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τη δανέζικη δικαιοσύνη για «υποκίνηση της τρομοκρατίας».
Το ΡΚΚ περιλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οργανώσεις που θεωρούνται από τις Βρυξέλλες ως τρομοκρατικές.

1 σχόλιο

  1. Το ΡΚΚ περιλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οργανώσεις που θεωρούνται από τις Βρυξέλλες ως τρομοκρατικές.

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

    ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΑΠΕΛΕΥΤΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση