GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ομογενε...

«Ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ομογενειακή εκδήλωση στο Σικάγο, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης και στις θυσίες του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη», ενώ, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα πρώτα λόγια συμπαράστασης ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Είμαστε στον πυρήνα, στην καρδιά μιας μάχης, ενός αγώνα, ενός πολέμου. Οι προηγούμενες γενιές έχουν ζήσει άλλους πολέμους που σκότωναν ανθρώπους και κατέστρεφαν κτίρια», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Εμείς, αυτό τον καιρό, ζούμε ένα πόλεμο που μπορεί να μην έχει σκοτώσει ανθρώπους και να μην έχει κατεδαφίσει κτίρια, τείνει όμως στο να σκοτώνει όνειρα και ελπίδες. Μιλάτε καθημερινά με τους συγγενείς και τους φίλους σας στην Ελλάδα και γνωρίζετε ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο» πρόσθεσε.
«Η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και να στηρίζεται. Θέλω να πιστεύω ότι όλες αυτές οι θυσίες, γιατί πράγματι πρόκειται περί μεγάλων θυσιών, τις οποίες υπόκειται ο ελληνικός λαός τον τελευταίο καιρό, θα αποδώσουν. Η Ελλάδα ξαναποκτά το βηματισμό της, τον προσανατολισμό της, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθησή της. Αυτός είναι ο σκοπός που όλοι υπηρετούμε. Και σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, Ιδίως, οι Έλληνες της Διασποράς, οι Έλληνες ομογενείς, που περισσότερο ίσως από εμάς στην Ελλάδα, αισθάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, που τόσο πολύ έχει βλάψει τη διεθνή εικόνα της χώρας» είπε.
Υποστήριξε ότι «ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ένας από τους βασικότερους παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή, η οποία τον τελευταίο καιρό αρχίζει να προαναγγέλει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις, ακόμη και για ολόκληρο τον κόσμο. Βλέπετε τι γίνεται στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στη Ν.Α. Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας. Έχει δύναμη, έχει παρουσία και έχει συμμετοχή. Πορεύεται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια με σεβασμό, εκτίμηση, σιγουριά και με ρόλο. Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και γνωρίζουμε ότι αυτό συνεπάγεται με πάρα πολλές θυσίες, θυσίες τις οποίες αυτή την στιγμή, δυστυχώς, υφίσταται ο ελληνικός λαός, όλοι μας, όλων των επιπέδων, όλων των τάξεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, για τις οποίες μίλησε πολύ θερμά, επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ έχουν επιδείξει μια ιδιαίτερα προσεκτική στάση στο θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα πρώτα θετικά μηνύματα, τα πρώτα λόγια συμπαράστασης, ήταν απ’ εδώ. Και πρέπει να το αναγνωρίζουμε. Γι’ αυτό και είναι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας στο μέλλον να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Είναι ένα από τα μηνύματα που μεταφέρω στην αποστολή αυτή εδώ και σε μια σειρά επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την κ. Κλίντον και με άλλους αξιωματούχους που με επισκέφθηκαν στην Ελλάδα, αυτό βγαίνει σαν μια κοινή μας απόφαση».
Τον κ. Αβραμόπουλο συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Τσιάρας, ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, ο συντονιστής του ΣΑΕ (περιφέρειας ΗΠΑ), Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο πρώτος πρόεδρος του ΣΑΕ, ‘Αντριου ‘Αθενς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας και αρκετοί άλλοι.
Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 67ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και άλλα θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

3 σχόλια

  1. Ο Κύριος ΤΙΠΟΤΑΣ το απόλυτο μηδέν της πολιτικής
    Αλλά τα σκατά και οι φελοί πάντα επιπλέουν
    Αυτό το ταλέντο το έχει πρέπει να το του αναγνωρίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΑΝΤΕ Γ@ΜΗΣΟΥ !!!
    εισαι εσυ και ο αρχηγος σου ψευτες!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση