GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος (και γιατί) φοβάται την Εξεταστική για το Μνημόνιο;

  Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης Η κατάθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τι...

 Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης
Η κατάθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν τη χωρά μας στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ, ανοίγει ξανά έναν δημόσιο διάλογο στον οποίο ακούγονται πολλές και διαφορετικές απόψεις.
Για παράδειγμα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν πρόσωπα που υποστηρίζουν ότι μια Εξεταστική Επιτροπή σε περίοδο που δίνεται η μάχη για την επιβίωση της χώρας θα δυναμίτιζε το «μέτωπο» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς η διερεύνηση θα αφορούσε πρόσωπα όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στο ίδιο στρατόπεδο, και ειδικότερα στη ΝΔ, υπάρχουν φωνές που θυμίζουν ότι η σύσταση αυτής της Επιτροπής είναι μια προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά την οποία οφείλει να τηρήσει το κόμμα, ανεξάρτητα από το…….
ότι έχει υποχρεωθεί να συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ.
Και φυσικά, στην αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή) θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης ενδεχόμενων πολιτικών ή ακόμα και ποινικών ευθυνών.
Προσωπικά εκτιμώ, ότι ο Ελληνικός λαός όχι μόνο επιθυμεί αλλά δικαιούται να πληροφορηθεί αν ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει η χώρα μας τον Μάιο του 2010 ήταν ο σωστός ή ο λάθος. Δικαιούται να γνωρίζει ότι συνέβη πριν και μετά την απόφαση των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και να μην επιλέξουν άλλες λύσεις. Δικαιούται ο Έλληνας φορολογούμενος να μάθει αν κάποιοι κέρδισαν από την εξέλιξη εκείνη και-κυρίως- ποιοι είναι αυτοί.
Θεωρώ μάλιστα ότι οι πρώτοι που θα έπρεπε να θέλουν την σύσταση αυτής της Επιτροπής είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να αποδείξουν σε όσους τους κατηγορούν ότι κάνουν λάθος.
Ο λαός μας συνηθίζει να λέει «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Αν λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πώς δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν θα έπρεπε όχι απλώς να μην αρνηθούν αλλά και να καλωσορίσουν μια τέτοια πρόταση. Έτσι ώστε να διευκολύνουν και την Νέα Δημοκρατία( που αποτελεί το κόμμα της πλειοψηφίας στη Βουλή) να προχωρήσει στην κίνηση για την σύσταση της Επιτροπής.
Εκτός βέβαια, αν στην περίπτωση αυτή ισχύει μια άλλη παροιμία που λέει πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει , δέκα μέρες κοσκινίζει…»

4 σχόλια

  1. Αγαπητέ φίλε Σωτήρη συμφωνώ μαζί σου αλλά θα πρέπει να σου θυμίσω την γνωστή παροιμία “Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.
    Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα γίνει τίποτα μια και έχουμε τόσα παραδείγματα από το παρελθόν όπου καταλήγαμε σε ατέρμονες εξεταστικές επιτροπές που στο τέλος έβγαζαν λάδι τους υπόλογους.(όπως τον κ. Τσοχατζόπουλο το 2005).
    Θεωρώ λοιπόν ότι μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και ο ένας καλύπτει τις βρωμιές του άλλου γιατί απλά... αλληλοεκβιάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης κα γραφει και λεει οπως παντα μαλακιες. Να μια............ να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και να μην επιλέξουν άλλες λύσεις. Ποιες αλλες λυσεις ρε βλακα????Σκασε και πληρωνε τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πολιτικός έχει πάντα εναλλακτικές λύσεις απλώς ηταν συμφωνημένο να μας βάλουν στο ΔΝΤ.

      Διαγραφή
  3. Ο καθένας μας δεν έχει σχηματίσει γνώμη, την μία ή την αλλλη,σωστή ή εσφαλμένη; Θα του την σχηματίσει η ...εξεταστική; Ρε άντε γαμηθείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση