GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Νέος διηπειρωτικός πύραυλος με βάρος κεφαλής πέντε τόνων

Κεφαλή βάρους πέντε τόνων, περίπου τέσσερις φορές βαρύτερη από τους προκατόχους του, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ο νέος διηπειρωτι...

Κεφαλή βάρους πέντε τόνων, περίπου τέσσερις φορές βαρύτερη από τους προκατόχους του, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος της Ρωσίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υποστράτηγος Βίκτορ Γιέσιν, σύμβουλός των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων.
«Ο [παλαιότερος πύραυλος] Yars είχε ωφέλιμο φορτίο 1,2 τόνων. Ο νέος πύραυλος θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σε τροχιά φορτίο 5 τόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Γιέσιν, συμπληρώνοντας πως το νέο μοντέλο θα έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες διείσδυσης εναντίον αντιπυραυλικών ασπίδων.
Τα σχόλια του ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου έρχονται μία ημέρα μετά τη δήλωση του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πως η Μόσχα «θα προστατεύσει τον εαυτό της και θα διατηρήσει τη στρατηγική ισορροπία» εάν αντιληφθεί πως η αντιπυραυλική ασπίδα που δημιουργούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Ευρώπη συνιστά απειλή για τη Ρωσία.
Επιπλέον, ο κ. Πούτιν συμπλήρωσε πως ενδεχόμενη εκλογή του Ρεπουμπλικάνου προεδρικού υποψηφίου, Μιτ Ρόμνεϊ, στις ΗΠΑ θα μπορούσε να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των δύο δυνάμεων για το ζήτημα της ασπίδας, υπογραμμίζοντας αντίθετα την ελπίδα συνεργασίας με τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο χαρακτήρισε «έντιμο άνδρα που πραγματικά επιθυμεί την αλλαγή προς το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση