GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κινητή ξαναβρίσκει τον Γερμανό της…

To deal με τη Wind, εκτός από την αποκλειστική διάθεση προϊόντων της από το δίκτυο του ομίλου Γερμανός, προβλέπει και την εξαγορά από ...


To deal με τη Wind, εκτός από την αποκλειστική διάθεση προϊόντων της από το δίκτυο του ομίλου Γερμανός, προβλέπει και την εξαγορά από τον Πάνο Γερμανό του 10% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Υστερα από έξι χρόνια απουσίας του από την ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός επιστρέφει στα γνώριμα πεδία της κινητής τηλεφωνίας με ένα deal που «σφραγίζει» τη στρατηγική συνεργασία με τη Wind και παράλληλα ανοίγει την… πόρτα για την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών έχει ορίζοντα 15ετίας και αφορά την αποκλειστική διάθεση του συνόλου των υπηρεσιών κινητής, σταθερής και Ιnternet της Wind από το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου Πάνου Γερμανού (Public, Multi­ra­ma, Getitnow.gr).
Παράλληλα, προβλέπει τη μετοχική συμμετοχή του ομίλου εταιρειών του επιχειρηματία στη Wind. Αναφορικά με την προοπτική εισόδου του Ελληνα επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η συμμετοχή του Πάνου Γερμανού στη Wind θα πραγματοποιηθεί στη βάση συγκεκριμένων στόχων συνδέσεων και τζίρου.
Πιο συγκεκριμένα, η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:
Στην αποκλειστική εμπορική διάθεση προϊόντων της Wind μέσα από το σύνολο του δικτύου καταστημάτων του ομίλου Γερμανού και συγκεκριμένα από τα 20 Public, τα 50 Multirama και το www.getitnow.gr.
Σε εξέλιξη, μάλιστα, βρίσκεται και η διαδικασία μετασχηματισμού σημαντικού αριθμού Multirama σε Public. Οι επισκέπτες του δικτύου αυτού ανέρχονται σε 15 εκατ. ετησίως.
Στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη δημιουργία συνεργιών με τα καταστήματα της Wind. Η διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκτιμά ότι τα καταστήματα Wind θα ωφεληθούν από τη συμφωνία.
Στην είσοδο του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη βάση συγκεκριμένων στόχων συνδέσεων και τζίρου. Το ποσοστό συμμετοχής, κατόπιν επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί, ορίζεται ότι θα φτάσει κλιμακωτά στο μέγιστο 10% κατά τα τέσσερα πρώτα έτη (2013-2016) της 15ετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών. Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Νάσος Ζαρκαλής σημείωσε πως δεν πρόκειται για απλή εμπορική συμφωνία, αλλά για έναν «γάμο», για ένα μακροχρόνιο δέσιμο των δύο εταιρειών.
100 νέες θέσεις εργασίας
Από την πλευρά του ομίλου Γερμανού, οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι από τη συνεργασία θα δημιουργηθούν, άμεσα, τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας, οι 60 από τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και έδωσαν έμφαση στη μεγάλη εμπειρία που έχει η εταιρεία στον τομέα της εμπορικής διάθεσης προϊόντων τηλεπικοινωνίας με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, όπως στην Πολωνία και την Κύπρο.
Ο δρόμος για την επιστροφή του Πάνου Γερμανού στην εγχώρια αγορά άνοιξε μετά την εκπλήρωση του όρου στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση της αλυσίδας Γερμανός στην Cosmote τον Μάιο του 2006, που ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας θα απείχε μέχρι το τέλος του 2011 από κάθε ανταγωνιστική προς την Cosmote δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ετσι, προ μερικών μηνών ξεκίνησαν οι συζητήσεις του επιχειρηματία με τη Wind που οδήγησαν στη συμφωνία αυτή.
Η συμφωνία του Πάνου Γερμανού για την πώληση της αλυσίδας Γερμανός στην Cosmote το 2006 προέβλεπε ότι ο επιχειρηματίας θα απείχε μέχρι το τέλος του 2011 από κάθε ανταγωνιστική προς την Cosmote δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μετά την πάροδο της 6ετίας ξεκίνησαν οι συζητήσεις του επιχειρηματία με τη Wind που οδήγησαν στην πρόσφατη συμφωνία. ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ
nanos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση