GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασμουσεν: Επιπλέον βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα

Επιπλέον βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα, ακόμη και αν πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού, εκτίμησε σε ομιλία του το μέλος του διοικ...


Επιπλέον βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα, ακόμη και αν πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού, εκτίμησε σε ομιλία του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν.
Μιλώντας την Παρασκευή στο Βερολίνο, ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρξει ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση γιατί, για παράδειγμα, η ανάπτυξη είναι μικρότερη από όση είχε αρχικά εκτιμηθεί».
Είπε, επίσης, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι αυτή η χρηματοδότηση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ευρωζώνη. Ξεκαθάρισε πάντως για άλλη μια φορά ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να εμπλακεί γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση κρατών.
Αναλυτής της Nomura επισημαίνει στο Bloomberg πως είναιη πρώτη φορά που η ΕΚΤ θέτει με τέτοια σαφήνεια το θέμα της βοήθειας για την Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσει να ερμηνευτεί ως νέα βοήθεια ή νέα διαγραφή χρέους, προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση