GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναλειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος στο «Λαϊκό»

Έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη επαναλειτουργεί η Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκ...


Έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη επαναλειτουργεί η Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» αν και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσης (ΕΟΜ) είχε αρχικά διατυπώσει αρνητική γνώμη στην αίτηση του νοσοκομείου για χορήγηση οριστικής άδειας λειτουργίας της Μονάδας.
Σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη αν και δεν πρέπει να γίνεται παρέκκλιση από όσα ορίζει ο νόμος, οι ελλείψεις της συγκεκριμένης Μονάδας θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τις συνέπειες της διακοπής λειτουργίας της. Η δημιουργία πρότυπου – πολυδύναμου μεταμοσχευτικού κέντρου στην Αττική, σε αόριστο μελλοντικό χρόνο, ως επιχείρημα για τη μη χορήγηση οριστικής άδειας λειτουργίας, δεν αντισταθμίζει τις συνέπειες της διακοπής λειτουργίας σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα αναμονής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος του «Λαϊκού».
Η πρόταση του Συνηγόρου είχε ως αποτέλεσμα η αίτηση του ΓΝΑ «Λαϊκό» να επανεξετασθεί από τον ΕΟΜ, που τελικά έκρινε ότι με βάση τον πληθυσμό, τις γεωγραφικές αποστάσεις, τον αριθμό των δοτών και τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών δεδομένων, είναι αναγκαία η ύπαρξη τουλάχιστον δυο Μονάδων Μεταμόσχευσης Ήπατος στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση