GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληρή κόντρα Παπανδρέου – Μιχελάκη για το… Χάρβαρντ

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στα όσα ανέφερε χθες στην Βουλή ο βουλ...


Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στα όσα ανέφερε χθες στην Βουλή ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Ο βουλευτής της ΝΔ είχε αναφέρει πως «ακόμη και σ’ αυτές, τις τόσο κρίσιμες ώρες, που κρίνεται η τύχη της Πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας, φαίνεται πως στο εσωτερικό ακόμη και αυτών των κομμάτων, κάποιοι δεν συμμερίζονται την ίδια αγωνία! Το λέω αυτό, αναφερόμενος ευθέως στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς -όπως πληροφορούμαστε από σχετικά δημοσιεύματα- τους επόμενους μήνες, θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να διδάξει στο Χάρβαρντ!», σύμφωνα με το protothema.gr
Ο κ. Μιχελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στην πολιτική του πρώην πρωθυπουργού τα χρόνια διακυβέρνησής του: «μετά από τρία χρόνια δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, άδικων φοροεπιδρομών, αλλά και παραβίασης των πιο θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων, κάθε πολίτης θα περίμενε από τον πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον ένα στοιχειώδη σεβασμό».
Και πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης ειρωνευόμενος τον κ. Παπανδρέου: «φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον μπέρδεψε το “Επισκέπτης Καθηγητής” με το “Επισκέπτης Βουλευτής”!! Και αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό».
Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε μιλώντας για τη βράβευση του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο το 2010 χρησιμοποιώντας επιθετικούς χαρακτηρισμούς: «το Σεπτέμβριο του 2010- βραβεύθηκε στο Βερολίνο για την προσφορά του στην οικονομία… γιατί, θυσιάζοντας την Ελλάδα, κατάφερε να δείξει σε πολλές άλλες χώρες, το δρόμο που πάει στην καταστροφή. Λειτούργησε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, διδάσκοντας όλους τους άλλους πρωθυπουργούς του πλανήτη τι ακριβώς ΔΕΝ πρέπει να κάνουν» ενώ σημείωσε πως «Και μία επισήμανση: Η αμοιβή των 20.000 δολαρίων για τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ και 46.000 ευρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, για κάθε άλλη του ομιλία, κρίνεται ως εξαιρετικά χαμηλή, εάν αναλογιστούμε το πόσο ακριβά πληρώσαμε εμείς για να μάθουμε την οικονομική του στρατηγική!!»
Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήρθε σήμερα το απόγευμα. «Η πραγματικότητα, δυστυχώς για τον κ. Μιχελάκη και για όσους τα τρία τελευταία χρόνια υιοθέτησαν την ευκολία μιας ισοπεδωτικής προπαγάνδας, είναι αμείλικτη. Και αυτό, γιατί η εν τοις πράγμασι επιβεβαίωση της πολιτικής και των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί καθημερινό γεγονός. Τρομάζει και τους απόντες από τις μάχες που δόθηκαν και τους εύκολους τιμητές της εθνικής προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια. Αγώνας που τελικά διαμόρφωσε τις δυνατότητες που επιχειρεί να αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση για να βγούμε από την βαθιά κρίση στην οποία είχε περιπέσει η ελληνική οικονομία».
Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συνέχισαν αποδίδοντας ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία: «Αλήθεια, τι άλλο μπορούν να κάνουν ή να πουν σήμερα, εφόσον δεν τολμούν να αναγνωρίσουν με ειλικρίνεια τις δικές τους ευθύνες και εν τέλει την αλλαγή πολιτικής και την υιοθέτηση εκείνης που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Το μόνο που τους απομένει είναι η λάσπη εναντίον της τότε Κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου. Πώς αλλιώς να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό, ότι δεν υπήρχε καλύτερος εναλλακτικός δρόμος;»
Επίσης οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απάντησαν συγκεκριμένα και για τις διαλέξεις του στο γνωστό πανεπιστήμιο επιτιθέμενος για μια ακόμη φορά σε συμφέροντα που δρουν «σε σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών». Πιο συγκεκριμένα είπε σχετικά: «όσο για τις διαλέξεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ινστιτούτο για την Πολιτική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένα μόνο θα μπορούσε να πει κανείς. Σε ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις και συμπεριφορές και μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους των γνωστών υπόγειων διαδρομών της διακίνησης των συμφερόντων, θα αποτελούσαν τιμή για κάθε Έλληνα πολιτικό και θα τύγχαναν της υπεράσπισής τους».
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου απεδέχθη την πρόσκληση του πανεπιστημίου και με αυτόν τον υποστηρίζει ότι «του δόθηκε ένα προνομιακό βήμα για να προβάλλει τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον» και συμπληρώνει πως το γεγονός αυτό «είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρει τον κ. Μιχελάκη, όπως και κάθε απόντα από την εθνική προσπάθεια».
Η ανακοίνωση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού καταλήγει με την κατηγορία ότι ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης: «Ο λόγος του θα έπρεπε να μείνει ασχολίαστος και να παραδοθεί στις επόμενες γενεές σαν δείγμα πολιτικού λόγου προς αποφυγήν, αν ο κ. Μιχελάκης δεν βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπλάνησης και συγκάλυψης. Βεβαίως, δεν είναι ο μοναδικός άξιος χειριστής της εύκολης και ανεύθυνης προπαγάνδας που κυριάρχησε τα τρία τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύεται και σήμερα.

3 σχόλια

  1. poios plironei gia to grafeio tou arximalaka gap??...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.ΠΑΡΩΝ ΑΠΩΝ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος είπε...
    poios plironei gia to grafeio tou arximalaka gap??...

    20 ΣΕΠ 2012 1:00:00 Π.Μ.


    Πληρώνει Αρχιπαπάρα αυτός που πολύ σωστά πληρώνει και για άλλους 299. Τους οποίους ξεχνάς γιατί είσαι άσχετος, κομπλεξικός και στημένος.

    Πιθανότατα δε να είναι αυτός που πληρώνει και εσένα για να γράφεις τέτοιες διατεταγμένους απαξιωτικούς εξυπνακισμούς. Αν δεν είσαι αποσπασμένο όργανο σε πολιτικό γραφείο, σορρυ. Τότε θα είσαι από το ... τημ του Λαζόπουλου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση