GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΕΒΕΑ ο πρόεδρος των τουρκικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των επιμελητηριακών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικ...

Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των επιμελητηριακών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, σηματοδοτεί η επίσκεψη του προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ) κ. Rifat Hisarciklioglu στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Σήμερα το πρωί, ο κ. Hisarciklioglu, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Murat Yalçıntaş, αναπληρωτή πρόεδρο της TOBB και πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, τον κ. Süreyya Serdengeçti, σύμβουλο της ΤΟΒΒ και πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, διευθυντικά στελέχη της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας και εκπροσώπους των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και στη συνέχεια με την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου. Ο κ. Hisarciklioglu επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο επιμελητηριακές κοινότητες Ελλάδας και Τουρκίας έχουν ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία, με στόχο τη δυναμική αύξηση των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού.
Το απόγευμα, ο κ. Hisarciklioglu παρέστη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ ως προσκεκλημένος ομιλητής. Προλογίζοντας τον κ. Hisarciklioglu, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος καλωσόρισε τον πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας (TOBB), η οποία εκπροσωπεί 365 επιμελητήρια και περισσότερες από 1,3 εκατ. επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις δραστηριότητες της TOBB, οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειές της οποίας είναι αξιόλογες, ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικής εκπαίδευσης, της σύνδεσης της γνώσης με τις ανάγκες της αγοράς.
Και ανέφερε ενδεικτικά:
- την ίδρυση του Πανεπιστημίου TOBB – University of Economics and Technology που λειτουργεί στην Άγκυρα από το 2003
- την ίδρυση του Συμβουλίου Αξιολόγησης Οικονομικών Θεμάτων (ESDK) στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας και των επιχειρήσεων
- την ίδρυση του TEPAV, μιας δεξαμενής σκέψης η οποία έχει ως αποστολή να συμβάλει στη διαμόρφωση πολιτικών για την οικονομία και την ανάπτυξη.
«Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία υιοθετούμε κι εμείς», τόνισε ο κ. Μίχαλος, «γνωρίζοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σπουδαία πλεονεκτήματα και δυνατότητες να αναδειχθεί σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την ανάπτυξη συστηματικής επικοινωνίας και συνεργασίας με την ΤΟΒΒ.
Πιστεύω ότι μέσα από την ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών, μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμη γνώση. Να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τα μέλη μας, να στηρίξουμε κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες δικτύωσης, να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες στην περιοχή μας.
Η επίσκεψη του κ. Hisarciklioglu εκφράζει ακριβώς αυτή την κοινή βούληση. Τα περιθώρια συνεργασίας είναι σημαντικά και τα δυνητικά οφέλη ακόμη μεγαλύτερα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΟΒΒ κ. Rifat Hisarciklioglu αναφέρθηκε λεπτομερώς στη δομή της Ένωσης Επιμελητηρίων Τουρκίας, στο εσωτερικό δίκτυο της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας και στο διεθνές δίκτυο της ΤΟΒΒ. Παράλληλα, ανέλυσε τα αποτελέσματα του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η Τουρκία από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, που την έχουν καταστήσει όχι μόνο μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανικά χώρα αλλά και τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια χώρα της περιοχής της. Ενώ, τόνισε και τη σημασία της λειτουργίας του Πανεπιστημίου TOBB – University of Economics and Technology και του TEPAV, του Ερευνητικού Ιδρύματος Οικονομικής Πολιτικής της ΤΟΒΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση