GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βασικοί άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης

Την εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων προανήγγειλε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου...

Την εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων προανήγγειλε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους το στέλεχος παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Όπως είπε:
-Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον ενιαίο εταιρικό φόρο ο οποίος θα μειωθεί.
-Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση βιβλία και στοιχεία και θα σταματήσουν να εφαρμόζονται οι τεκμαρτές και αυτοτελείς φορολογίες.
-Εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια.
-Εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα.
-Θα γίνουν διασταυρώσεις και χρήση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί έως τώρα.
Το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε πως αυτό που ακούστηκε ως πρόταση Στουρνάρα για κεφαλικό φόρο, δεν ήταν παρα ένα παραδειγμα του τι θα μπορουσε να αποφέρει μια πολύ χαμηλή φορολόγηση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η κλιμάκωση της προς τα πάνω θα μπορούσε να αποφέρει ακόμα περισσότερα έσοδα με δικαιότερο τρόπο.

1 σχόλιο

  1. ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΘ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΕΞΗΣ.

    ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

    ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ.
    ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ .
    ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ,ΠΕΡΑΙΩΣΗ,ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ,ΤΕΚΜΗΡΙΟ.

    ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ + ΤΟΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .

    ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ , ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ 30 € ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50€ ΔΙΟΤΙ 7 € ΕΙΝΑΙ Ο ΦΠΑ ,9 € Ο ΦΟΡΟΣ + ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ .

    ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση