GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταστρατήγηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρακτικές που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής καταλογίζουν στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας...

Πρακτικές που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής καταλογίζουν στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε όλες τις Επιτροπές στις οποίες ο Κανονισμός προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο Προεδρείο.
Αναφέρουν ότι «αφού στις Διαρκείς Επιτροπές, συμπράττοντας, διαμοίρασαν θώκους μεταξύ τους, επιχείρησαν να εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ορισμένες επιπλέον θέσεις, εμφανίζοντάς το ως κόμμα της Αντιπολίτευσης», προσθέτουν ότι «σήμερα, με πραξικοπηματικό τρόπο, αρνούμενη την μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, όπως γίνεται σε όλες τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, η “τρικομματική κοινοπραξία” επέμεινε να εκλέξει δεύτερους Αντιπροέδρους από το ΠΑΣΟΚ, ως δήθεν κόμμα της αντιπολίτευσης, ακόμη και ελλείψει υποψηφιότητας».
Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν ότι «διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτήν την πρακτική, και αφού υποβάλαμε ένσταση για την παραβίαση του κανονισμού, αποχωρήσαμε από τη διαδικασία, την οποία αμφισβητούμε ευθέως, ως αντικοινοβουλευτική, αντισυνταγματική και προσβλητική για την νοημοσύνη όλων, κυρίως όμως ως απάδουσα στην συμπεριφορά και την ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην κοινοβουλευτική τους στάση και δράση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση