GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Εκρήξεις κοντά σε στρατιωτικές βάσεις της Δαμασκού

H εμφύλια σύρραξη στη χώρα συνεχίζεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτη   Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή της συριακής πρωτεύουσας που βρί...

H εμφύλια σύρραξη στη χώρα συνεχίζεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτη
 
Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή της συριακής πρωτεύουσας που βρίσκονται κεντρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Μπασάρ αλ Ασαντ.
Η επίθεση, την οποία η τηλεόραση χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» -όρος με τον οποίο οι αρχές αναφέρονται στους αντικαθεστωτικούς- φαίνεται ότι σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται τα αρχηγεία της αεροπορίας και του στρατού ξηράς.
H εμφύλια σύρραξη στη Συρία συνεχίζεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτη, με τους αντικαθεστωτικούς να επιδιώκουν σε αυτή τη φάση να πλήξουν ιδιαίτερα τη δυνατότητα της αεροπορίας να προχωρά σε βομβαρδισμούς.
Νωρίτερα, βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο εξερράγη τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στη Δαμασκό, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα.
Την Κυριακή, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA (που πρόσκειται στο καθεστώς) ανέφερε πως έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο προάστιο Σμπεϊνέχ κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.
Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα γύρω κτίρια.
Φόντο διεθνούς διαμάχης ο συριακός εμφύλιος
Η συριακή κρίση έχει γίνει επίσης το σκηνικό διεθνούς διαμάχης των δυνάμεων με παρουσία στην ευρύτερη περιοχή: Σε αυτό το πλαίσιο, Ιρανός αξιωματούχος φέρεται να προειδοποίησε ότι «το Ιράν θα αναλάβει δράση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν την ανοησία να επιτεθούν στη Συρία». Πάντως, το δημοσίευμα που περιείχε την τοποθέτησή του αυτή ανακλήθηκε λίγο αργότερα από τον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων στο οποίο μίλησε.
«Εάν η Αμερική επιτεθεί στη Συρία, το Ιράν και οι σύμμαχοι της Συρίας θα δράσουν θα πρόκειται για ένα φιάσκο για την Αμερική» είχε δηλώσει ο Μοχαμάντ Αλί Ασουντί, αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης.
Οι δηλώσεις του Ασουντί δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ενωση Νέων Δημοσιογράφων, που πρόσκειται στην κυβέρνηση. Ομως αργότερα το κείμενο που τις περιείχε ανακλήθηκε από τον ιστότοπό του πρακτορείου. Πάντως, ανακτήθηκαν και αναδημοσιεύτηκαν από άλλους ειδησεογραφικούς ιστοσελίδες, όπως η σελίδα του BBC στα περσικά.
Η Δαμασκός και η Τεχεράνη είχαν συνάψει μια αμυντική συμφωνία το 2006. Δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για αυτήν, ούτε εάν υπήρξαν κι άλλες χώρες που την είχαν επικυρώσει.
Το Ιράν κατηγορεί δυτικές δυνάμεις και χώρες της περιοχές ότι υποστηρίζουν κι εξοπλίζουν τους αντάρτες στη Συρία. Οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία κατηγορούν το Ιράν ότι έχει στείλει άνδρες των Φρουρών της Επανάστασης στη χώρα για να βοηθήσει τον Ασαντ να συντρίψει την εξέγερση.
«Με συνεργασία από το Κατάρ, την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία, η Αμερική έχει στόχο να πλήξει τη Συρία και κάνει προετοιμασίες για την πτώση της συριακής κυβέρνησης», φέρεται ότι ανέφερε ο Ασουντί.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση