GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέχρι τον Ιανουάριο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και εάν δεν υπάρξει άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμεια...

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και εάν δεν υπάρξει άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο 2013.
Η κυβέρνηση προσδοκά ότι έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως έως το Δεκέμβριο και ενδεχομένως έως τον Ιανουάριο δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.
Ήδη τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο έδειξαν πρωτογενές πλεόνασμα τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο μήνα, καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 850 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, το πρωτογενές έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 1,295 δισ. ευρώ από 3,083 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση