GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε "κόκκινο" συναγερμό για τρομοκρατικό χτύπημα δύο πανεπιστήμια στις ΗΠΑ...

Την απομάκρυνση όλων των φοιτητών και του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Τέξας διέταξαν οι Αρχές...

Την απομάκρυνση όλων των φοιτητών και του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Τέξας διέταξαν οι Αρχές...του ιδρύματος έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου που ισχυρίστηκε ότι μιλά εξ ονόματος της Αλ Κάιντα και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί σειρά εκρηκτικών μηχανισμών στους χώρους του πανεπιστημίου.
Εκκενώθηκε παράλληλα και το πανεπιστήμιο στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα έπειτα από απειλές για βόμβα, χωρίς να έχει καταστεί επί του παρόντος σαφές εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.
Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ανέφεραν ότι δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικό μηχανισμοί στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Προειδοποίηση που εκδόθηκε από τη διοίκηση του πανεπιστημίου λίγο πριν τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) ανέφερε ότι πρέπει να εκκενωθούν άμεσα όλα τα κτίρια και οι άνθρωποι «να φύγουν όσο πιο μακριά γίνεται».
Η επικεφαλής επικοινωνίας του πανεπιστημίου Ρόντα Γουέντον δήλωσε ότι το πανεπιστήμιο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που ισχυρίστηκε ότι ανήκει στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, και ο οποίος δήλωσε ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε όλο το πανεπιστήμιο που θα ανατινάσσονταν σε διάστημα 90 λεπτών.
Όλα τα κτίρια είχαν εκκενωθεί προληπτικά έως τις 9:50 (τοπική ώρα), δήλωσε η Ρόντα Γουέντον.
Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα. Εκδόθηκε προειδοποίηση, επίσης λίγο πριν τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) προς φοιτητές και προσωπικό να εγκαταλείψουν τους χώρους του πανεπιστήμιου εντός μισαώρου εξαιτίας απειλής για βόμβα.
Δεν κατέστη άμεσα σαφές εάν βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο πίσω από τις απειλές.
Στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα φοιτούν περισσότεροι από 14.000 φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση