GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ»...

Mόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δ...

Mόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν
είμαστε ο μόνος λαός που αυτόν που δε μετέχει στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο

Τζανάκης Μιχάλης.
Φιλόλογος.
Αν προκαλεί εντύπωση η ανοχή και η απάθεια των Ελλήνων απέναντι στην πλήρη ΚΑΤΟΧΗ της χώρας θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την «εθνική μας αφασία» με πολύ απλό και εκλαϊκευμένο τρόπο.
Καταρχάς βρισκόμαστε υπό την επήρεια ισχυρών δόσεων «ναρκωτικών», τα οποία μας καθιστούν πολιτικά ανενεργούς (αυτό που ο Περικλής προσδιορίζει ως «φιλήσυχους- απράγμονας». Τα «ναρκωτικά» μας δίνονται προληπτικά, διότι ως γνωστόν ελλοχεύουν τερατόμορφες δραχμόμορφες «λάμιες» ή παραμονεύουν οι απόγονοι των Στάλιν και Χίτλερ που παρέχουν στο σύστημα το άλλοθι του «κόκκινου» ή «μαύρου» ολοκληρωτισμού, τους οποίους κατατροπώνουν τα σαμαροβενιζελοφώτεια οχυρά «δημοκρατίας» ενισχυόμενα ενίοτε από φίλιες «δημοκρατικές» δυνάμεις εξ εσπερίας.
Λέγαμε, λοιπόν, για την κατάσταση εθνικής αφασίας που έχει διαγνωσθεί πλέον σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Παρακάμπτοντας τα τούρκικα «σεβνταλίδικα» και άκρως οθωμανικά «αριστουργήματα», της ούτως ή άλλως ηθικά και αισθητικά διάτρητης ελληνικής ιδιωτικής (κυρίως) τηλεόρασης, έρχομαι στην «έγκυρη» και «σοβαρή» έντυπη δημοσιογραφία. Ως παράδειγμα παίρνουμε την πρώτη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα (αν και το ορθόν είναι πως πρόκειται για περιοδική έκδοση). Τα αριθμητικά στοιχεία είναι συγκεκριμένα και αφορούν το φύλλο της περασμένης Κυριακής.
Παρακάμπτω την αρθρογραφία, που εμπίπτει στον αυστηρό ίσως υποκειμενισμό του καθενός και λίγο πολύ είναι αναμενόμενος από «γραφιάδες» τόσο «αντικειμενικούς», όσο κι ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δε θα κάνω μνεία στα εβδομαδιαία «αφιερώματα» των παραλειπομένων του ζεύγους Άκη- Βίκυς και τα αντίστοιχα των στελεχών της –κατά τ άλλα- αντι-συστημικής «Χρυσής Αυγής», όπου στο καθένα θέμα αφιερώνονται σταθερά δύο με τρεις σελίδες.
Επισημαίνω δύο πράγματα εντυπωσιακά που μαρτυρούν την επιδιωκόμενη «καφροποίηση» εαυτών και αλλήλων. Οι προσφορές του εντύπου είναι κουπόνι για αγορές σε αλυσίδα πολυεθνικής αξίας 6 ευρώ, κουπόνι αξίας 4 ευρώ σε πρατήρια με το σήμα αντίστοιχης πολυεθνικής πετρελαιοειδών και τέλος (το καλύτερο) εκπτωτικό κουπόνι 65(!!! ) ευρώ για μια φιάλη ουίσκι σε κάποιο απ τα κιτσάτα «πολιτιστικά» κέντρα που λάξευσαν τη νεοελληνική χυδαιότητα των τελευταίων ετών. Αυτό θα πει «σεβασμός» στον αναγνώστη και έγκυρη δημοσιογραφία. Πουλάς με 4 ευρώ τη γραφίδα και τη «γραμμή» σου και προσφέρεις 75 ευρώ ανταποδοτικό όφελος στον πλήρως «ενημερωμένο» και «διαφωτισμένο» Έλληνα πολίτη της μετά-Μνημονίου εποχής.
Πάμε στη δεύτερη λεπτομέρεια: όπως κάθε έντυπο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να συνοδεύεται από θεματικά «ένθετα», που θα προσφέρουν την πολυπόθητη πλήρη και σφαιρική «ενημέρωση». Το συγκεκριμένο έντυπο, ενθέτει μόλις 56 (!!!) σελίδες πλήρους και λεπτομερούς ενημέρωσης δια πάσαν «επανασύνδεση αστέρων»- πενταγράμμου, αθλητισμού, μόντελιγκ, αδιάφορο-δια πάσαν επιθυμητή ή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη των θηλυκών σε αυτούς τους χώρους, πλούσιο φωτογραφικό υλικό απευθυνόμενο κυρίως σε ενηλίκους αναγνώστες και βέβαια τα σχετικά ζώδια καθώς και τα πάσης φύσεως «αστεροσκοπικά» δεδομένα της εβδομάδας. Συμμεριζόμενο και αφουγκραζόμενο το ένθετο την αγωνία κάθε Έλληνα και Ελληνίδας για την μάρκα των …πούρων του μοντέλου που ξεσάλωσε στην …Ψαρού (ένας καλός λόγος να μην πάω ποτέ στη ζωή μου στη Μύκονο) και έφαγε 37.500 ευρώ από το Ρώσο μεγιστάνα, ή τον πανικό που έχει καταλάβει τον αστικό πληθυσμό της χώρας αν ανοίξει φέτος το κλαμπ «Mercedes» το έντυπο εκπληρώνει την αποστολή του στο έπακρο.
Όλα αυτά στη χώρα που οι βουλευτές της νομοθετούν αποκλειστικά καθ υπόδειξη των «δεσμεύσεων», που ξεπουλιούνται στεριές και θάλασσες για να συνδράμουν τη μείωση του χρέους, που οι μισθοί «εξορθολογίστηκαν» στα 400 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ στα 500 και το ΤΕΒΕ στα 800.
Την ίδια ώρα που μαζεύουν πολίτες γάλα, κονσέρβες, ζυμαρικά για το γείτονα τους, που οι νέοι φεύγουν μαζικά απ τη χώρα τους, την ώρα που οι γέροντες σταματούν τη φαρμακευτική αγωγή τους και στην ύπαιθρο κλέβουν καυσόξυλα για τον επερχόμενο χειμώνα.
Ο ελληνικός τύπος όταν δε μιλά «τούρκικα», δίνει «κουπόνια» για ουίσκι και 56 σπαρταριστές σελίδες  soft porno, στη λογική του «μη μου τον ύπνο τάραττε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση