GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει από το εσωτερικό»

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα, αλλά δήλωσε πως πρέπει να σκεφθε...

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα, αλλά δήλωσε πως πρέπει να σκεφθεί πολύ προσεκτικά «το πότε», προκειμένου, όπως είπε ο ίδιος, η επίσκεψή του να μην εκληφθεί ως «προσπάθεια άσκησης επικυριαρχίας».
Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο Γκάουκ τόνισε ότι «το σημαντικό δεν είναι να πουν οι Γερμανοί στους Έλληνες τί πρέπει να γίνει, αλλά να δρομολογηθεί στην Ελλάδα μια συζήτηση που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα», καθώς, όπως επισήμανε, «χωρίς γνώση των δεδομένων δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η αλήθεια ως προς την επικρατούσα κατάσταση».
Ο γερμανός Πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι «κανένα έθνος δεν επιτρέπει να του γίνονται μαθήματα από ένα άλλο έθνος, πόσο μάλλον όταν αυτό το έθνος ήδη νωρίτερα έχει καταφερθεί εναντίον του, όταν αυτό που πρέπει να μάθει πονάει» και πρόσθεσε: «Στις χώρες όπου είναι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η συζήτηση αυτή πρέπει να ξεκινήσει από το εσωτερικό. Εμείς μπορούμε μόνο να πούμε, δείτε τις δικές μας εμπειρίες, αλλά δεν μπορούμε να εμφανιστούμε ως οι παιδαγωγοί ολόκληρης της Ευρώπης».

2 σχόλια

  1. Η Ελλάδα δεν μπορει να αλλάξει από το εσωτερικό διότι

    οι θεσμοί οπως Παιδεία, Θρησκεία, ΜΜΕ, υπηρετούνται και υπηρετούν ιδιοτελή ταπεινά οικονομικά συμφέροντα ή
    ξένα προς το συμφέρον της κοινωνίας συμφέροντα.
    Η δημοσιουπαλληλική κρατικοδιαιτη αναξιοκρατική δομή του κρατους και των οργανισμών δεν επιτρεπει ουτε σκέψη, για αλλαγή νοοτροπιας.

    Η Ελλάδα,
    είναι καταδικασμένη να δανειζεται για να συντηρεί κρατικοδιαιτους πολιτκάντες παπαδες δικαστες εφοριακούς δασκαλους χωροφυλακες που ενω ορκιστηκαν να προστατευουν τη χώρα,
    υπηρετουν προσωπικά τους ή ξενα συμφεροντα.

    Η Ελλάς ειναι καταδικασμένη να δανείζεται για να συντηρεί με τα δανεικά, 2.000.000 μεταναστες και αυτοί με τη σειρά τους τα διεφθαρμένα καθεστώτα των χωρων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΑΠΙΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΑΖΙΔΕΣ ΟΛΑ Τ'ΑΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση