GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους γοήτευσαν τα… σαγόνια του καρχαρία

Σειρά φωτογραφιών που είχε τραβήξει ο Ron Taylor, ο κάμεραμαν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Στα σαγόνια του καρχαρία» του Στίβεν...

Σειρά φωτογραφιών που είχε τραβήξει ο Ron Taylor, ο κάμεραμαν που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας «Στα σαγόνια του καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποτυπώνουν τη σημασία που είχαν τα πλάσματα αυτά του βυθού για τον ίδιο και τη σύζυγό του.
Ο ειδικός στους… καρχαρίες και πρωτοπόρος στις υποβρύχιες λήψεις έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από μάχη με τη μυελογενή λευχαιμία.
Μαζί με τη σύζυγό του Valerie πέρασαν χρόνια μαγνητοσκοπώντας μεγάλους λευκούς καρχαρίες ενώ πολλές φορές δέχθηκαν και επιθέσεις.
Το ζευγάρι αφιέρωσε τη ζωή του για να πείσει τον κόσμο πως οι καρχαρίες αξίζουν το σεβασμό του ανθρώπου.
Οι εικόνες τους τράβηξαν την προσοχή του Σπίλμπεργκ, που τους ζήτησε τότε να αναλάβουν τα γυρίσματα με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία για την ταινία του 1975.
Η συλλογή φωτογραφιών περιλαμβάνει ενσταντανέ με τη Valerie και τον μεγάλο μηχανικό καρχαρία που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία αλλά και με τον Ron να φτιάχνει τη δική του υποβρύχια κάμερα στο εργαστήριό του.
Στα γυρίσματα για την ταινία, στα ανοιχτά της Αυστραλίας, οι Taylors χρησιμοποίησαν ένα μικρό προστατευμένο κλουβί με έναν δύτη μέσα ούτως ώστε οι αληθινοί καρχαρίες να δείχνουν εξίσου μεγάλοι με τον μηχανικό.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μπλέχτηκε στα καλώδια του κλουβιού κι άρχισε να χτυπιέται μανιασμένα για να απελευθερωθεί. Τα πλάνα αυτά ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά της ταινίας.
Το πιο εντυπωσιακό είναι πως το ζευγάρι άρχισε την… καριέρα του κυνηγώντας τα πλάσματα της θάλασσας και στη συνέχεια άλλαξαν ρότα. Από το φόνο καρχαριών πέρασαν στη… μαγνητοσκόπηση τους, όταν γνώρισαν από κοντά το θαυμαστό κόσμο της θαλάσσιας ζωής.
Οι Taylor θεωρούνται πρωτοπόροι σε πολλούς τομείς: ήταν οι πρώτοι που έκαναν γυρίσματα με μεγάλους λευκούς καρχαρίες χωρίς προστασία, για την ταινία «Blue Wilderness» το 1992.
Επίσης ανέλαβαν τα γυρίσματα με καρχαρίες στην ταινία «Orca» και ήταν οι πρώτοι που μαγνητοσκόπησαν καρχαρίες νύχτα.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση