GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθέατη…σκλαβιά

Του Θανάση Νικολαΐδη   ΟΜΑΔΑ συνταξιούχων στην πόρτα του Υπουργού. Χωρίς τα φάρμακά τους, με τις φωνές, με το δίκιο τους. ...

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΟΜΑΔΑ συνταξιούχων στην πόρτα του Υπουργού. Χωρίς τα φάρμακά τους, με τις φωνές, με το δίκιο τους. Ωστόσο, χωρίς τη σωστή σειρά. Ξεκινούν απ’ το αποτέλεσμα και την κατάληξη μιας σειράς αιτίων. Για να’ ναι κάποιος δίκαιος, οφείλει να βλέπει κατάματα την αλήθεια και να την αγγίζει σηκώνοντάς την ψηλά. Και, βέβαια, «μην κάνεις το λάθος να μη διορθώνεις τα λάθη σου».
ΟΦΕΙΛΑΝ οι παραπάνω να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να βάλουν εαυτούς και αλλήλους στο πραιτόριο της κρίσης τους και να θυμηθούν. Τα γεμάτα ιατρεία «δι ασήμαντον αφορμήν» και πρώτα-πρώτα τη λύσσα ολονών μας για το φάρμακο. Το’ δινε ο γιατρός για τους δικούς του λόγους, το κατανάλωνε ο «πελάτης» πετώντας τα…….
μισά και το σιροπάκι στα σκουπίδια. Για να τρίβει τα χέρια του ο φαρμακοποιός, να κάνουν πάρτι οι φαρμακέμποροι-προμηθευτές και οι φαρμακοβιομηχανίες να μη (μας) προλαβαίνουν. Με την παραγωγή τους και με το πάνω χέρι στην διακίνηση. Και με την έρευνά τους πληρωμένη απ’ το «καταναλωτικό» κοινό. Γιατί, αν διαβάζουμε αστρονομικές τιμές σε κάποια φάρμακα, είναι η προκαταβολή μας για την έρευνά τους.
ΜΕ τέτοια, λοιπόν, στάση, αντίληψη και συμπεριφορά, να κατεβάσουμε (κι εμείς) τους τόνους. Με τη γριούλα από ιατρείου σε ιατρείο και τον μικροβιολόγο να μη προλαβαίνει, με τη δασκάλα στο σχολειό και με το βιβλιάριο υπό μάλης, χωρίς έλεγχο του (υπερ)συνταγολόγου και με…υπερβάλλοντα ζήλο να ταΐσουμε τον φακελάκια με την άσπρη μπλούζα, «δεν μας παίρνει» για πολλές…τσιρίδες.
ΑΝ, λοιπόν, περάσουμε, λοιπόν, τη σκέψη μας απ’ τα πεπραγμένα ολονών σαρώνοντας πρόσωπα και καταστάσεις, κάπου στη γωνιά θα εντοπίσουμε την αφεντιά μας. Ψηλαφούμε και τα κίνητρα του κ. Καμπούρη και πάμε για φωνές στο υπουργείο.
ΔΕΝ απαλλάσσουμε την εξουσία απ’ τις ευθύνες με τα «έργα» και τις παραλείψεις της. Τις κυβερνήσεις των πολιτικών της ψηφοθηρίας με ισορροπίες προς τα πάνω και καλοπιάσματα προς τα κάτω. Αν το’ θελαν μπορούσαν (να βάλουν τάξη), κρατώντας τα κλειδιά. «Τέτοιο κεφάλι τέτοιο κούρεμα» σκέφθηκαν και προσχώρησαν…οπισθοχωρώντας. Σε πρακτική βολική και με την ηθική σε…σταγόνες. Κάποτε μιλούσαμε για δημοκρατία κι ήταν ζητούμενο η λευτεριά. Σήμερα ρολάρουμε στην ασυδοσία βιώνοντας μιαν αθέατη σκλαβιά.

4 σχόλια

  1. Αυτοί κρύβουν το cd της φοροδιαφυγής.

    Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ σε συνάντηση που ειχε με τον Ειδικο Γραμματεα του ΣΔΟΕ Στελιο Στασινοπουλο ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Σύμφωνα με την ενημέρωση το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δις ευρώ.

    Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα.

    Υπήρξε, επίσης, εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

    Η αντιπροσωπία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούνταν από τους Νίκο Τσούκαλη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγαίνεις εσύ ρε μαλάκα να περιμένεις ουρά στα ιατρεία «δι ασήμαντον αφορμήν»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ μιλάς για το παρελθόν και στο διηνεκές και ο μαλάκας 12:23:00 π.μ. νομίζει πως μιλάς για τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθώντας να μεταθέσεις τις ευθύνες των πολιτικών εργοδοτών σου σε αμόρφωτους παππούδες και γιαγιάδες που πρόσφεραν την μία από τις δύο σταγόνες του ιδρώτα τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και σήμερα είναι καταδικασμένοι να ψοφήσουνε σαν τα αδέσποτα σκυλιά το μόνο που καταφέρνεις είναι να προσθέσεις και τις ευθύνες των μισθοφόρων κονδυλοφόρων σαν του λόγου σου για την κατάντια αυτού του τόπου. Και επειδή ήρθε η ώρα που όλοι θα σταθούν απέναντι στις ευθύνες τους και οι παπαγάλοι θα κατηγορηθούν για συνέργεια στις εγκληματικές αποφάσεις των πολιτικών, πλύνε τον καλοβολεμένο κώλο σου και ετοιμάσου να πληρώσεις το τίμημα της κατά παραγγελία προπαγάνδας που ασκείς όλα αυτα τα χρόνια. Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος. Δεν θα σε ξεχάσουμε ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ. Θα σε φυλακίσουμε και θα κατασχέσουμε την περιουσία που απέκτησες κοροιδεύοντας τους συνανθρώπους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση