GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας διεκδικεί η Αυστραλή πρωθυπουργός

Με στόχο να εξασφαλίσει μια θέση για την Αυστραλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ έκανε, όπως φαίνετ...

Με στόχο να εξασφαλίσει μια θέση για την Αυστραλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ έκανε, όπως φαίνεται, όλα τα σωστά βήματα στη Ν. Υόρκη.
Η αναγνώριση της φιλοσοφίας της «όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικής θέσης δικαιούνται πρόσβαση στην ποιοτική παιδεία» τής εξασφάλισε τον τίτλο της «κορυφαίας» (champion), στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών.
Ένας τίτλος που, όπως είπε η ίδια, «τιμά την Αυστραλία για όλη τη δουλειά που έχει επιτελεστεί για τη βελτίωση της παιδείας σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω των προγραμμάτων βοηθείας».
Η κ. Γκίλαρντ μιλώντας για τις επαφές που είχε, ανέφερε ότι «στις συζητήσεις που είχα με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τόνισα ότι για τη χώρα μου η βελτίωση της παιδείας αποτελεί εθνική προτεραιότητα και επιθυμούμε να τη μοιραστούμε με τις γείτονες χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο».
Υπογράμμισε επίσης τη διαφορά που έχει ήδη σημειώσει η προσφορά της Αυστραλίας, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Μέχρι το 2015-2016, η Αυστραλία θα έχει βοηθήσει τέσσερα εκατομμύρια επιπλέον παιδιά να γραφούν στο σχολείο, θα έχει χτίσει και ανακαινίσει 24.000 σχολικές τάξεις και θα έχει αναβαθμίσει τις συνθήκες εκπαίδευσης για 20 εκατ. παιδιά, μέσω εκπαιδευτικών και σχολείων.
Για την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, διενήργησε μια δυναμική καμπάνια, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση των Αφρικανικών χωρών, έχοντας δίπλα της τον ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών, Μπομπ Καρ.
Στην επίσημη δεκαπεντάλεπτη ομιλία της, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τόνισε τα σημεία που δικαιολογούν την επιθυμία της, η Αυστραλία να συμπεριληφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Τα ιδανικά της Αυστραλίας, αναφορικά με τον κόσμο, συμπίπτουν με αυτά του ΟΗΕ και οι Αυστραλοί γνωρίζουν την πρακτική αξία του έργου του συμβουλίου. Αυτός είναι και ο κεντρικός και ουσιώδης λόγος που η Αυστραλία επιθυμεί να υπηρετήσει και να είναι συνεργός σε όλες τις εκφάνσεις του έργου που επιτελεί το συμβούλιο», τόνισε.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση