GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Όχι σε νέα μείωση του κατώτερου μισθού

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού – αν και προβλέπεται η δυνατότητα αυτή στο Μνημόνιο – ούτε θα πειραχθεί...


Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτερου μισθού – αν και προβλέπεται η δυνατότητα αυτή στο Μνημόνιο – ούτε θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός, ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξει μία αναπροσαρμογή της διαδικασίας υπολογισμού του κατώτερου μισθού.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κοινωνικό νεκροταφείο. Σε μια οικονομία που αλλάζει ωστόσο, δεν μπορεί οι εργασιακές σχέσεις να μένουν καθηλωμένες στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.
Σε ό,τι αφορά τις υποδείξεις του διαβόητου «non paper» της τρόικας, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι δεν τις συζήτησε, θεωρώντας άσκοπη οποιαδήποτε αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας «προτού στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης», αναφέρει το ΑΠΕ.
Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στον υπουργό δεδομένα για την χειροτέρευση του εισοδήματος των εργαζομένων και τις επί το χείρον αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία, θέτοντάς τον ενώπιον των πρόσφατων υποδείξεων της τρόικας, (εξαήμερο, 13ωρη εργασία, μείωση του κατώτερου μισθού, κλπ.) αλλά και των σεναρίων περί ειδικών οικονομικών ζωνών με αξιοποίηση λαθρομεταναστών με χαμηλό ημερομίσθιο.
Αναπτύσσοντας την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας υποστήριξε ότι στην Ελλάδα το χρέος δεν είναι δημόσιο, αλλά είναι χρέος των πλουσίων – Ελλήνων και ξένων που «τζόγαραν» στα ομόλογα και ακόμα και σήμερα κερδίζουν από τα επιτόκια.
«Όλοι τους φτιάχτηκαν με τις πλάτες του κράτους», τόνισε ο κ. Μπάρκας και συνέχισε: «Το κράτος εγγυήθηκε τα κέρδη τους, τα μετέφερε στις πλάτες του ελληνικού λαού και τώρα τα διαγράφει χωρίς αποζημίωση για τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και επειδή το χρέος σας πήγε ως άλλοθι μονάχα μέχρι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το 2011 μας είπατε το παραμύθι του μισθολογικού κόστους, με βάση στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, του οποίου μοναδική πηγή άντλησης δεδομένων είναι ο ΣΕΒ».
Το ελληνικό έθνος καταστρέφεται αυτή τη στιγμή καθώς με τα μέτρα αυτά, οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε να κάνουν οικογένειες, ούτε να παραμείνουν εδώ, εκτίμησε ο Γιάννης Στάθας ενώ για «μέτρα δίωξης της εργασίας» έκανε λόγο η Μαρία Μπόλαρη, υποδεικνύοντας πως η αύξηση των ορίων ηλικίας θα προκαλέσει απώλειες 600 εκ. ευρώ για το ΙΚΑ (κόστος φυγής εξόδου), αυξανόμενες κατά 250 εκ. ευρώ από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την ανάγκη για νέες κοινωνικές συμφωνίες με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαία οφέλη, ώστε «με μικρά και μεγάλα βήματα να βελτιώσουμε την ποιότητα και τις επιδόσεις της αγοράς εργασίας».

6 σχόλια

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ. ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΕΙΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο χειρότερος υπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών. Αλλά κάπου θα τους βολέψουν μετά, αφού κάνουν το έργο τους... Αίσχος και πάλι αίσχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΚΤΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ.ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ,ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΟΠΡΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ,ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΟΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φουντώνει η οργή των Νεοδημοκρατών για τα μέτρα των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Σε λίγο θα τρέχουν να βρουν μέλη η ΟΝΝΕΔ, η ν. ΠΑΣΟΚ και η ν. ΔΗΜΑΡ. Φεύγουν κατά δεκάδες κάθε μέρα, εγκαταλείποντας τα σάπια κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπουργος εφοριακος!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣΤΑ ΣΕ ΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση