GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια προϊόντα πρέπει να παρέχουν τα κυλικεία των σχολείων

Ποια προϊόντα πρέπει να παρέχουν τα κυλικεία των σχολείωνΤα σχολικά κυλικεία πρέπει να παρέχουν ασφαλή για την υγεία των μαθητών...


Ποια προϊόντα πρέπει να παρέχουν τα κυλικεία των σχολείωνΤα σχολικά κυλικεία πρέπει να παρέχουν ασφαλή για την υγεία των μαθητών προϊόντα.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δημοσιεύει τον κατάλογο με τα προϊόντα που πρέπει να βρίσκονται στα ράφια των κυλικείων των δημοτικών σχολείων.
Αυτά είναι σάντουιτς – τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό, τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, χωρίς μαγιονέζα και χωρίς βούτυρο. Καλό είναι να μη προστίθεται ούτε μαργαρίνη, αλλά αν προστεθεί, τότε η περιεκτικότητά της, σε λιπαρά, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. Απλά αρτοσκευάσματα (φρυγανιές, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια), σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμαρίων, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Αν περιέχουν λιπαρές ουσίες, δεν πρέπει τα λιπαρά να υπερβαίνουν το 2% των ολικών λιπιδίων. Σταφιδόψωμα, μουστοκούλουρα, σε ατομική συσκευασία μέχρι 60 γραμμάρια. Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία μέχρι 60 γραμμάρια, η περιεκτικότητα των οποίων, σε λιπαρά, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων.
Επίσης, ανά 100 γραμμάρια, η ζάχαρη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 γραμμάρια, τα ολικά λιπαρά τα 10 γραμμάρια, τα κορεσμένα λιπαρά τα 5 γραμμάρια, το νάτριο (αλάτι) τα 0,5 γραμμάρια. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες (μέχρι 200 γραμμάρια) με τυρί φέτα ή κασέρι. Γιαούρτι, χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες.
Φρέσκα φρούτα, καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία. Ξερά φρούτα, σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, πλήρες ή με κακάο, χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες, σε ατομική συσκευασία (έως 250ml το γάλα – κακάο, έως 330ml το άσπρο).

Ρυζόγαλο, κρέμα χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και σε συσκευασία έως 150ml. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός), χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σε ατομική συσκευασία (έως 330ml). Εμφιαλωμένο νερό το 0,5 λίτρου.
Τα κυλικεία των γυμνασίων, των λυκείων καθώς και των νυχτερινών σχολείων μπορούν να έχουν όλα τα παραπάνω προϊόντα με τη μόνη διαφορά ότι το άσπρο γάλα μπορεί να πωλείται σε συσκευασία 500 ml, οι ξηροί καρποί, ανάλατοι, σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια, μέλι, σε ατομική συσκευασία, χαλβά, παστέλι σε ατομική συσκευασία μέχρι 50 γραμμάρια, σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση, σε συσκευασία έως 30 γραμμάρια. Καφές και αφεψήματα υπάρχουν σε όλα τα κυλικεία αλλά μόνο για το προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση