GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκος Χατζηνικολάου: Όχι στο ευρώ πάση θυσία...

Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε σήμερα στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου: Η τελευταία μας ελπίδα, ίσως είνα...

Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε σήμερα στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου:
Η τελευταία μας ελπίδα, ίσως είναι να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ευρώπη και από τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των μεγάλων, να αλλάξει και το κλίμα για την Ελλάδα.
Προσωπικά δεν πιστεύω στο ευρώ πάση θυσία. Θέλω να μείνουμε στο ευρώ, αλλά όχι πάση θυσία. Θέλω να......ζυγίζουμε τις επιπτώσεις που η παραμονή μας, ή η έξοδος μας, θα έχει για την ελληνική κοινωνία και να πάρουμε τις αποφάσεις μας με ρεαλισμό και με βάση την λογική.
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία . Θέλω να μείνουμε στο ευρώ. Θεωρώ ότι έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Θέλω όμως σε κάθε βήμα, κάθε μέρα να ζυγίζουμε τι συμφέρει την ελληνική κοινωνία.
Η χώρα πρέπει να εξετάζει κάθε φορά τι την συμφέρει. Αυτή τη στιγμή πράγματι μας συμφέρει η παραμονή στην ευρωζώνη και αγωνιζόμαστε για αυτή. Δεν γίνεται όμως να κλειδώσουμε την σκέψη μας λέγοντας ότι θα μας συμφέρει για πάντα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς προχωρούν τα πράγματα στην οικονομία μας και πόσο βαθιά βουλιάζουμε στην ύφεση. Για παράδειγμα αν μιλάμε για μια χώρα που 1 στους 2 θα είναι άνεργος, η συζήτηση προσλαμβάνει άλλα χαρακτηριστικά.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα κανείς μπορεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της παραμονής του ευρώ "πάση θυσία" αλλά φοβάμαι ότι όταν κάτι τέτοιο εκφέρεται μέσα από ένα λαϊκίστικο μέσο όπως ο Real Fm, η συζήτηση θα καταλήξει νομοτελειακά υπέρ της δραχμής.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση