GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Χαλέπι

Για σημαντική πρόοδο σε πολλά μέτωπα στο Χαλέπι, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατού, κάνει λόγο ο ηγ...

Για σημαντική πρόοδο σε πολλά μέτωπα στο Χαλέπι, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατού, κάνει λόγο ο ηγέτης των ανταρτών, παρότι δεν έχουν σημειώσει κάποια σημαντική νίκη.
«Στο μέτωπο του Σαλαχεντίν καταλάβαμε μία από τις βάσεις του τακτικού στρατού. Τουλάχιστον 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν σ’ αυτήν την επίθεση», ανέφερε ο Άμπου Φουράτ, εκ των επικεφαλής της ταξιαρχίας Αλ Ταουχίντ.
«Ακούγαμε τους στρατιώτες από τον ασύρματο να ζητούν ενισχύσεις, έκλαιγαν και έλεγαν ότι θα πεθάνουν όλοι τους», αφηγήθηκε ένας από τους αντάρτες.
Ένας άλλος ανέφερε ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 20 αντάρτες και τραυματίστηκαν 60, ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν χάσει τη ζωή τους και πέντε άμαχοι.
Ο νέος στόχος των ανταρτών είναι το Τέμενος των Ομεϋαδών στο Χαλέπι, στην καρδιά της πόλης. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή γύρω από το τζαμί.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαδηλώσεις έγιναν στις συνοικίες Φιρντάους, Ανσάρι, Χαλάμπ αλ-Τζαντίντα, Ασραφίγε, Ας-Σουκάρι και Σάαρ. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν στη Χάμα, το Ιντλίμπ, την Ντεράα, τη Χασάκα και στην επαρχία της Δαμασκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση