GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Εγκρίθηκε η δημιουργία του ESM

Τη συνθήκη με την οποία δημιουργείται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της...


Τη συνθήκη με την οποία δημιουργείται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση της Γερμναίας. στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, η οποία διαρκεί τρία χρόνια.
Η απόφαση, η οποία τιτλοφορήθηκε «ερμηνευτική διακήρυξη», ενσωματώνει όσα προβλέπονταν στην απόφαση του ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, δηλαδή να καθοριστεί το μέγεθος της συνεισφοράς της Γερμανίας και να υπάρξουν εγγυήσεις πως το κοινοβούλιο θα ενημερώνεται συνεχώς.
Μετά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμενόταν να συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Δεν είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Είναι πάντως γνωστό ότι η συζήτησή τους θα επικεντρωθεί στην κρίση στην ευρωζώνη.
Η λειτουργία του ESM, η οποία αρχικά προβλεπόταν για τον Ιούλιο, ανεστάλη λόγω της εξέτασης διαφόρων διαστάσεων του ζητήματος από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Πριν από δύο εβδομάδες το δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την λειτουργία του, υπό τον όρο ή κυβέρνηση να εγκρίνει τις συγκεκριμένες διατάξεις. Μόλις η Γερμανία επικυρώσει και τυπικά τη συνθήκη, θα αρχίσει να λειτουργεί, πιθανώς τον επόμενο μήνα.
Η διακήρυξη αυτή αναφέρει ότι «ουδεμία διάταξη της συνθήκης μπορεί να ερμηνευτεί ότι οδηγεί σε υποχρέωση καταβολής ποσών υψηλότερων από το ποσοστό του εγκεκριμένου κεφαλαίου που αντιστοιχεί σε κάθε [κράτος -] μέλος του ESM». Ακόμα, αναφέρει ότι άλλες διατάξεις της συνθήκες δεν έρχονται σε αντίθεση με «την παροχή συνεκτικής πληροφόρησης στα εθνικά κοινοβούλια».
Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, το οποίο εκδόθηκε στο Βερολίνο, αντίστοιχες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν οι κυβερνήσεις όλων των κρατών – μελών του ΕΜΣ στις Βρυξέλλες.

1 σχόλιο

  1. οι παράδες δε φτάνουν για να εξυπηρετηθούν τα λαμόγια του ρουσφετιού και του νεοδημοκρατικού βολέματος και μαλώνουν
    η αξιοκρατία τους είναι άγνωστη λέξη
    αντέγραψαν τα χείριστα του παπανδρεισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση